Γιουρόπα Λιγκ: Ρίχνονται στη μάχη των πλέι οφ ΠΑΟ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Οι τρεις ελληνικές ομάδες αντιμετωπίζουν αντιστοίχως τις Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ντιναμό Τιφλίδας και Καρπάτι Λβιβ.

Με στόχο ένα αποτέλεσμα που θα τους φέρει πιο κοντά στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ τρεις ελληνικές ομάδες ρίχνονται το βράδυ της Πέμπτης (18/8) στη μάχη των πλέι οφ.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει (20.30-Conn-x 2) στο Ισραήλ τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, η ΑΕΚ υποδέχεται (21.45-Conn-x 1) στο ΟΑΚΑ τη Ντιναμό Τιφλίδας με τον ισπανό τεχνικό κ. Μανόλο Χιμένεθ να ρίχνει στη μάχη τους πιο έμπειρους παίκτες και ο ΠΑΟΚ αναμετράται (21.00-Novasports 1) στο γήπεδο της Τούμπας με την ουκρανική Καρπάτι Λβιβ , με ενθουσιασμό λόγω έδρας αλλά και έχοντας ξεμείνει από επιθετικές λύσεις.

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παναθηναϊκός

Μετά τον αποκλεισμό από την Οντένσε στη γ’ προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ τα περιθώρια στενεύουν για τους Πράσινους που σε περίπτωση νέου αποκλεισμού θα μείνουν οριστικά εκτός Ευρώπης με την οικονομική ζημιά να ξεπερνάει τα 5 εκατ. ευρώ και την αγωνιστική να είναι ανυπολόγιστη.

Ο προπονητής της ομάδας κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου την παραμονή του αγώνα δήλωσε «αν αποτύχω, θα φύγω» αναμένεται να χρησιμοποιήσει νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, συγκριτικά με τις δύο αναμετρήσεις με την Οντένσε, προκειμένου οι Πράσινοι να παρουσιαστούν βελτιωμένοι απέναντι στην επικίνδυνη Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία πέρυσι απέκλεισε τον Ολυμπιακό από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι νεοαποκτηθέντες Βίκτορ Βιτόλο, Κουίνσι Αμπέγιε και Τοτσέ είναι πιθανόν να χρησιμοποιηθούν από την αρχή, όπως και ο Σεντρίκ Καντέ αντί του Γιόσου Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας.

Η πιθανή ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Βιτόλο, Κατσουράνης, Νίνης, Κουίνσι, Λέτο, Τοτσέ.

ΑΕΚ-Ντιναμό Τιφλίδας

Η Ενωση στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της για τη νέα σεζόν, παίζει απέναντι στη φιλόδοξη Ντιναμό Τιφλίδας πολλά περισσότερα από μια απλή πρόκριση, καθώς η είσοδος στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ θα δώσει σημαντική οικονομική ανάσα στο άδειο ταμείο της ΠΑΕ. Οι Κιτρινόμαυροι προβλημάτισαν στα περισσότερα φιλικά προετοιμασίας που έδωσαν, καθώς έδειξαν ασύνδετοι και χωρίς ακόμη να έχουν αποκτήσει την απαιτούμενη «χημεία».

Για το λόγο αυτό ο κ. Χιμένεθ σκέφτεται να παρατάξει μια ομάδα που θα στηρίζεται στον περυσινό κορμό με την προσθήκη του έμπειρου σούπερ σταρ Εϊντούρ Γκούντγιονσεν, του γκολκίπερ Δημήτρη Κωνσταντόπουλου και των νέων και διακριθέντων στην προετοιμασία Χόσε Κάρλος και Στιβ Μπέλεκ.

Η πιθανή ενδεκάδα της ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Γεωργέας, Καράμπελας, Δέλλας, Μανωλάς, Μάκος, Καφές, Γκούντγιονσεν, Κάρλος, Λυμπερόπουλος, Μπέλεκ.

ΠΑΟΚ-Καρπάτι Λβιβ

Με όπλο την πανίσχυρη έδρα του ο Δικέφαλος υποδέχεται στην κατάμεστη Τούμπα τη μικρομεσαία ομάδα του ουκρανικού πρωταθλήματος Καρπάτι Λβιβ, την οποία όμως ο ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ  κ. Λάζλο Μπόλονι χαρακτήρισε «επικίνδυνη για να κάνει τη ζημιά».

Με σημαντικές απουσίες κυρίως στον δημιουργικό και επιθετικό τομέα (είναι τραυματίες και απόντες οι Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Βλάνταν Ιβιτς και Θανάσης Παπάζογλου) αλλά με τον πολύπειρο χιλιανό στόπερ Πάμπλο Κοντρέρας να επιστρέφει στην αρχική ενδεκάδα, καθώς στα δύο πρώτα ευρωπαϊκά ματς με τη νορβηγική Βαλερένγκα ήταν ανέτοιμος λόγω της παρουσίας του στο Κόπα Αμέρικα, ο ΠΑΟΚ θα κυνηγήσει ένα σκορ ασφαλείας που θα του δώσει προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους.

Η πιθανή ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Ετό, Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Αρίας, Γκαρσία, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, ΛαζάρΑθανασιάδης.

Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν την επόμενη Πέμπτη (25/8)

tovima.gr