Βρέθηκε πλοίο για το δρομολόγιο στη Γαύδο!

Στη ναυτιλιακή κοινοπραξία ΑΝΕΝΔΥΚ- Ναυτοτεχνική κατακυρώθηκε, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Χ. Παμπούκη, ο διαγωνισμός για την εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής “Χώρα Σφακίων – Γαύδος” και επιστροφή.


Ο διαγωνισμός αφορά στην εκτέλεση ενός δρομολογίου την εβδομάδα, μέχρι 31 Οκτωβρίου 2011 και την επιπρόσθετη υποχρέωση εκτέλεσης ενός ελεύθερου δρομολογίου για το χρονικό διάστημα μέχρι 11 Σεπτεμβρίου 2011 με το Ε/Γ πλοίο “Γαύδος Σταρ” Ν.Η.153 και το Φ/Γ-Ο/Γ πλοίο “Δασκαλογιάννης” Ν.Χ.22 για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Οκτωβρίου 2011 (το οποίο δύναται να παραταθεί για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών).
Η εκτέλεση των δρομολογίων θα πραγματοποιείται έναντι μισθώματος 3.500 ευρώ ανά πλήρες δρομολό- γιο, εκ των οποίων το ποσό των 3.150 ευρώ επιμερίζεται στο πλοίο “Δασκαλογιάννης” και το ποσό των 350 ευρώ στο πλοίο “Γαύδος Σταρ”.
Η ναυτιλιακή κοινοπραξία υποχρεούται στην δωρεάν μετακίνηση των κατοίκων της νήσου Γαύδου από και προς τη Χώρα Σφακίων και δύναται κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της σύμβασης, να αντικαταστήσει το πλοίο “Γαύδος Σταρ” και το πλοίο “Δασκαλογιάννης”, με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, λαμβάνοντας το μίσθωμα που αντιστοιχεί στην κατηγορία που θα ενταχθεί το νέο πλοίο.

[Νέα Τηλεόραση]