Σανάδες & Word of Mouth, … a Cappella Stories… στο Ρέθυμνο

Μια πρωτότυπη μουσική συνάντηση μεταξύ ήχων της hip hop κουλτούρας και του πολυφωνικού τραγουδιού, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Σάββατο 5 Ιουνίου όσοι βρεθούν στα Σχολεία στο Πάνορμο Ρεθύμνου.  Οι  Σανάδες είναι ένα φωνητικό σύνολο που αποτελείται από 5 τραγουδίστριες με ετερόκλητες μουσικές καταβολές.

Αναζητώντας τη μουσική τους ταυτότητα, αλλά και τη θέση τους στο ζωικό βασίλειο, αποφάσισαν ότι ταυτίζονται ιδεολογικά και μουσικοχορευτικά με τα εριφοειδή (εξ’ ου και ο δανεισμός του ονόματος: Σανάδες= Το θηλυκό κρι-κρι, αίγαγρος, το γνωστό αγριοκάτσικο της Κρήτης).

Οι Word of Mouth είναι η πιο γνωστή ομάδα Human Beatboxing – η τέχνη αναπαραγωγής ρυθμών και μελωδιών με τη χρήση μόνο του ανθρώπινου στόματος – στην Ελλάδα και finalists του παγκόσμιου διαγωνισμού ΒΕΑΤΒΟΧ BATTLE 2009, που έγινε στη Γερμανία, εκπροσωπώντας επάξια για πρώτη φορά την Ελλάδα στη ιστορία του θεσμού.

Για πρώτη φορά το 2009, οι Σανάδες και οι Word of Mouth αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό και εξαιρετικά πρωτότυπο για τα ελληνικά μουσικά δεδομένα. Πέντε γυναικείες φωνές και δύο αντρικές σε έναν εκρηκτικό συνδυασμό με μοναδικό μουσικό όργανο την ανθρώπινη φωνή παρουσιάζουν a cappella τραγούδια και μελωδίες από όλον τον κόσμο και από διαφορετικά είδη μουσικής, διαμορφώνοντας ένα μοναδικό ήχο.

Οι διαφορετικές μουσικές καταβολές των δύο συνόλων κάθε άλλο παρά εμπόδιο στάθηκαν σε αυτήν την συνεργασία καθώς το πάντρεμα της πολυφωνικής παράδοσης και της hip-hop κουλτούρας για πρώτη φορά δείχνει να ταιριάζει τόσο αρμονικά, σχεδόν μαγικά.

Ανατρεπτικοί, μοναδικοί και πολυφωνικοί, το σύνολο των Σανάδων με τους Word of Mouth είναι σίγουρα ένα θέαμα για όλους όσους θέλουν να ακούσουν και να δουν κάτι διαφορετικό.

Διοργάνωση: Πολιτιστική – Οικολογική Εταιρεία Βασίλης Δαμβόγλου
Υπό την αιγίδα του Δήμου Γεροποτάμου

Culturenow