Πρίγκιπες, σερ και κοσμικοί στην Επίδαυρο

Διαγκωνισμοί των ιδιοκτητών σκαφών για μια θέση στον Κόλπο της Επιδαύρου, τηλέφωνα που χτυπάνε ασταμάτητα στις ταβέρνες της περιοχής για ένα τραπέζι και γεμάτα ξενοδοχεία συνθέτουν το σκηνικό στον κόλπο της Επιδαύρου σύμφωνα με «Τα Νέα».

Ο «Ριχάρδος Γ’» του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Σαμ Μέντες και σε ερμηνεία του Κέβιν Σπέισι είναι η αιτία. Αν «βασιλιάς» στη σάλα ενός νυχτερινού κέντρου είναι ο μετρ – αφού εκείνος κανονίζει το sitting της – από απόψε και για τρεις μέρες μετρ στην Επίδαυρο θα είναι το Λιμεναρχείο και η Μαρίνα της Επιδαύρου.

Ολα τα GPS δείχνουν την επιδαύρια γη που από χθες βρισκόταν σε πυρετό για την παράσταση «Ριχάρδος Γ’» που θα ανεβεί για τρεις (μία επιπλέον) ημέρες στο θέατρο του Πολυκλείτου, με προπωλημένα 27.000 εισιτήρια.

Ο πυρετός ανεβαίνει ακόμη και με το άκουσμα ονομάτων σταρ που φήμες τούς θέλουν να φτάνουν απόψε στην Επίδαυρο, όπως ο πρίγκιπας Αλβέρτος με την πριγκίπισσα Σαρλίν Γουίτστοκ.

Ο Κέβιν Σπέισι έχει κλείσει ένα ξενοδοχείο 30 δωματίων μόνο για τον ίδιο ενώ η γνωστή φυλή των κοσμικών έχει κλείσει από μέρες και ξενοδοχεία και τραπέζια στις ταβέρνες της περιοχής.

Αναμένονται, σύμφωνα με πληροφορίες, τα περισσότερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Θεάτρου Old Vic του Λονδίνου (ο Κέβιν Σπέισι είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του), στα οποία συγκαταλέγονται οι σερ Ελτον Τζον και σερ Πίτερ Χολ, ο συλλέκτης Τσαρλς Σάατσι, αλλά και από την άλλη όχθη του Ατλαντικού οι Γουίλεμ Νταφό και Τζον Μάλκοβιτς (που έχουν έρθει ξανά για παραστάσεις στην Επίδαυρο).

Δεν αποκλείεται και η παρουσία του Ιθαν Χοκ, που είχε παρουσιάσει το 2009 το «Χειμωνιάτικο Παραμύθι» με σκηνοθέτη και πάλι τον βραβευμένο Σαμ Μέντες (πρώην σύζυγο της Κέιτ Γουίνσλετ).

real.gr