Ψήφισε το 6% των μελών της ΝΔ

Ο Μανώλης Αλιφιεράκης, που ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος, είναι ο νέος πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ στα Χανιά. Τελικά κάλπες στήθηκαν στα γραφεία της ΝΟΔΕ στα Χανιά και σε 10 από τις 24 δημοτικές τοπικές οργανώσεις του κόμματος, ενώ οι υπόλοιπες έμειναν κλειστές ελλείψει υποψηφίων αλλά και εφορευτικών επιτροπών.

Αν και μέχρι την ώρα που εγράφοντο αυτές οι γραμμές, δεν υπήρχε επίσημη ανακοίνωση αποτελεσμάτων από την νομαρχιακή εφορευτική επιτροπή, σύμφωνα με πληροφορίες στο Νομό Χανίων ψήφισαν περίπου 1.200 άτομα σε σύνολο περίπου 18.000 εγγεγραμμένων μελών στην ΝΔ.

Πάντως ο κ. Αλιφιεράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμμετοχή λέγοντας χαρακτηριστικά :  «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος διότι υπό τις παρούσες συνθήκες η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη. Επίσης οι άνθρωποι που ήρθαν να ψηφίσουν είχαν θετική διάθεση και ήθελαν να βοηθήσουν την παράταξη να σταθεί όρθια. Δηλαδή ο κόσμος θέλει μια αντιπολίτευση, την ΝΔ, δεν θέλει να διαλυθεί το κόμμα. Αυτό ήταν το μήνυμα το οποίο πήρα, το οποίο βέβαια μου γεννά και υποχρεώσεις. Το πρώτο μου μέλημα θα είναι να οργανώσω δημοτικές τοπικές οργανώσεις, άλλωστε δεν στήθηκαν οι κάλπες που θα έπρεπε στις εκλογές και οι ψηφοφόροι θα ήταν πολύ περισσότεροι. Το επόμενο μέλημα θα είναι να οργανώσουμε καλύτερα το κόμμα, να ανοιχτούμε στην κοινωνία, να ακούσουμε τα προβλήματα του κόσμου, να έρθουμε σε επαφή μαζί του και να τα μεταφέρουμε στο κέντρο…»

Οι εσωκομματικές διαδικασίες θα συνεχισθούν με την εκλογή των μελών των Νομαρχιακών Οργανώσεων και συνέδρων, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 13 Ιουνίου 2010 και θα κορυφωθούν με τη διεξαγωγή του 8ου Συνεδρίου της ΝΔ που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 25-26-27 Ιουνίου 2010.

Δήλωση Μ. Βολουδάκη

Μήνυμα έστειλε και ο Μανούσος Βολουδάκης για την εκλογή του νέου προέδρου της Ν.Ο.Δ.Ε κύριο Μανώλη Αλιφιεράκη. Συγκεκριμένα:

«Οι Νεοδημοκράτες των Χανίων, πιστοί στις ιδέες και τις αρχές τους, απέδειξαν με τις εσωκομματικές εκλογές της 30ης Μαΐου, ότι στηρίζουν σταθερά την παράταξή τους. Θερμά συγχαρητήρια στον νέο Πρόεδρο της Ν.Ο.Δ.Ε. κύριο Μανώλη Αλιφιεράκη. Θερμά συγχαρητήρια και στους δέκα νέους Προέδρους των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων. Όλοι τους αντιμετώπισαν παλληκαρίσια τις δύσκολες πολιτικές συνθήκες της εποχής, κι αυτό είναι ο καλύτερος οιωνός για το έργο τους.

Το ουσιαστικό μήνυμα της χθεσινής μέρας είναι ότι οι Χανιώτες Νεοδημοκράτες  έδειξαν ότι επιθυμούν να γυρίσουν σελίδα, να αφήσουν πίσω στάσεις και συμπεριφορές του χθες και να αγωνιστούν για να διαμορφώσουν το αύριο της παράταξης και του τόπου.»

[Νέος Κύρηκας]