Οι Ελληνες που επέστρεψαν απο την κόλαση

Συγκλονιστικά είναι τα όσα περιγράφουν οτι έζησαν οι έλληνες που κρατήθηκαν όμηροι από τους ισραηλινούς κομάντο

κατά την χθεσινή αιματηρή επχιείρηση στα ανοιχτά της Γάζας.

” Το περιμέναμε αυτό οτι θα γίνει. Ηταν αναμενόμενο. Ακούγαμε τους πυροβολισμούς την ώρα της εισβολής στο τουρκικό πλοίο”, δήλωσε στο Newsit ο καπετάνιος της Ελεύθερης Μεσογείου, Ζαχαρίας Στυλιανάκης.

“Λίγο αργότερα ήρθαν και στο δικό μας. Κάποιοι προσπάθησαν να τους εμποδίσουν να φτάσουν στην γέφυρα και χτυπήθηκαν. Οταν πιά είχαν καταλάβει και το πλοίο τους είπα οτι είναι μάταιο να κάνουμε οτιδήποτε άλλο”.

“Μας επιτέθηκαν με πλαστικές σφαίρες, αλλά δεν φοβηθήκαμε. Μας έκαναν ηλεκτροσόκ για να μας ακινητοποιήσουν!
Στην συνέχεια μας πήραν τα πάντα” δήλωσε στο Newsit ο Μιχάλης Γρηγορόπουλος μέλος του πληρώματος του ελληνικού πλοίου Ελεύθερη Μεσόγειος.

“Δεν μας άφηναν να πιούμε νερό, να πάμε στην τουαλέτα και μας πήραν ότι είχαμε πάνω μας. Κινητά, φωτογραφικές μηχανές, κάμερες, τα πάντα. Το πορτοφόλι μου με προσωπικά μου έγγραφα κατάφερα να το πάρω πίσω με πολύ κόπο”, είπε χαρακτηριστικά.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν παραβιάστηκαν μόνο με την εισβολή σε πλοία που έπλεαν με αμάχους στα διεθνή ύδατα αλλά ακόμα και στο έδαφος του Ισραήλ. Οπως καταγγέλουν οι έλληνες που γύρισαν από την κόλαση, δεν τους επετράπη ούτε καν η επικοινωνία με την πρεσβεία της χώρας μας.

Και συνέχισε : “Μας βιντεοσκοπούσαν  συνέχεια. Κάθε μας κίνηση.”

[NewsIt]