Χρυσάνθη – συνέντευξη στο “Μουσικόραμα”

Η Χρυσάνθη… μιά νέα τραγουδοποιός που δηλώνει.. Ανώνυμη μουσικόφιλη, κυκλοφορεί τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με τίτλο “Η ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΦΙΛΟΙ”, που καμιά φορά είναι η πιο καλή παρέα, αν είναι νότες και στίχοι από ψυχής. Φρέσκο, πρωτότυπο και δυναμικό άκουσμα.. ζητάει την προσοχή μας και την έχει..

Μαρία: Γεια σου Χρυσάνθη. Πως ξεκίνησες ν’ ασχολείσαι με τη μουσική και πως προέκυψαν στην πορεία τα τραγούδια;

Χρυσάνθη: Γεια σας!
Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη μουσική από τα εφηβικά μου χρόνια, από τη στιγμή που βρέθηκα σε μια παρέα, στην οποία ένας φίλος έπαιζε κιθάρα. Αμέσως μαγεύτηκα και του ζήτησα να μου μάθει λίγα βασικά πράγματα πάνω στη κιθάρα. Από τον πρώτο καιρό που έμαθα να τη ‘γρατζουνάω’,  άρχισα να βγάζω τραγούδια, με τα οποία εξέφραζα ο,τιδήποτε σκεφτόμουν είτε αυτό ήταν ένα αστείο, μια βλακεία ή κάτι προσωπικό και σοβαρό. Εν συνεχεία, πήγα σε ωδείο για ένα χρόνο και αργότερα σπούδασα Μουσική Τεχνολογία. Καθ’όλη την πορεία αυτή έβγαζα τραγούδια. Ηταν κάτι εντελώς αυθόρμητο.

Μαρία: Εμφανίζεσαι σε μουσικές σκηνές μόνη ή με μόνιμους συνεργάτες;

Χρυσάνθη: Εμφανίζομαι με τους Ομοθυμαδόν τα τελευταία δυο χρόνια, μια όμορφη μουσική – και όχι μόνο – παρέα.

Μαρία: Ασχολήθηκες με πολλά είδη μουσικής.. ροκ, grunge, ska, blues, swing κ.λ.π. Έχεις καταλήξει σε κάποιο είδος που σ’ εκφράζει περισσότερο ή όπως λες στη βιογραφία σου δηλώνεις “Ανώνυμη Μουσικόφιλη”; (καλό!!!)

Χρυσάνθη: Με λένε Χρυσάνθη, ανήκω στους Ανώνυμους Μουσικόφιλους και είμαι καλά!
Αγαπάω όλα τα παραπάνω είδη μουσικής και τα ακούω ανάλογα με την διάθεσή μου κάθε φορά. Ουσιαστικά, δεν τα ξεχωρίζω και προτιμώ να τα ονομάζω με μια φράση “τραγούδια με ροκ διάθεση”. Πιστεύω, πάντως, πως όσο μεγαλώνει κανείς δεν πρέπει να καταλήγει, να κλίνει σε κάποιο συγκεκριμένο είδος, αλλά να διευρύνει τους μουσικούς του ορίζοντες, ψάχνοντας τα στοιχεία που του αρέσουν σε ποικίλα είδη μουσικής.

δείτε τη συνέχεια εδω…