Εργαστήριο Σκηνογραφίας “Στα μονοπάτια του Νησιού”

Στο πλαίσιο της έκθεσης «ΤΟ ΝΗΣΙ» που οργανώνουν το τηλεοπτικό κανάλι MEGA και οι εταιρείες παραγωγής TVE και Indigo View, θα πραγματοποιηθεί Εργαστήρι Σκηνογραφίας με τίτλο ‘Στα μονοπάτια του Νησιού’.

Χώρος και Χρόνος του εργαστηρίου
Οι εργασίες του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθούν Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Ιουλίου 2011 από τον σκηνογράφο της σειράς «ΤΟ ΝΗΣΙ», Αντώνη Χαλκιά στο εργαστήριο του Δημοτικού Θεάτρου ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης.

Στόχοι του εργαστηρίου
Στόχος του εργαστηρίου είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων με:
α) τις συλλεγμένες ιστορικές πληροφορίες σχετικές με τη Σπιναλόγκα, τη λέπρα και τη περιοχή Μεραμπέλου,
β) το καλλιτεχνικό σχεδιασμό με βάση τις ιστορικές πληροφορίες, το σκηνοθετικό πλαίσιο και τις οικονομικές δυνατότητες της παραγωγής,
γ) τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν για τη κατασκευή του σκηνικού. Σχεδίαση ζωγραφική, αρχιτεκτονική, πλαστική. Πρακτική εφαρμογή των τεχνικών κατασκευής των σκηνικών π.χ. γυψόπλακες, τσιμεντόπλακες, papier mache, πλαστικά φελιζόλ, επεμβάσεις σε φυσικούς χώρους και υλικά, ζωγραφικά.
δ) αναζήτηση και σχεδίαση, άλλων καλλιτεχνικών λύσεων και κατασκευών του Νησιού σε χώρους της περιοχής των Χανίων.

Οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν πρακτικά με εφαρμογές των τεχνικών κατασκευής του σκηνικού και θα έχουν τη δυνατότητα να σχεδιάσουν άλλη καλλιτεχνική προσέλκυση των χώρων της Σπιναλόγκας.

Τα σχέδια θα εκτεθούν στο Κ.Α.Μ. και θα επακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη, Θοδωρή Παπαδουλάκη, τους καλλιτεχνικούς συντελεστές της σειράς Αντώνη Χαλκιά-σκηνογράφο, Ξανθή Κόντου-ενδυματολόγο, Βαγγέλη Κατριτζιδάκη-διευθυντή φωτογραφία, Μίνω Μάτσα – μουσικοσυνθέτη και το κοινό.

Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο ειδικό ψηφιακό έντυπο που βρίσκεται στο δικτυακό τόπο www.indigoview.com έως την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011.
http://www.indigoview.com/​nisiekthesi.php?pg=5
Επίσης αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στο χώρο της έκθεσης στο Κ.Α.Μ. 10:00 –14:00 και 19:00 – 23:00 καθημερινά, έως την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από φοιτητές και επαγγελματίες σκηνογράφους, αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες καθώς και από όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους. Τα δίδακτρα συμμετοχής είναι 120€ και 100€ για φοιτητές (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ) και καλύπτουν τα υλικά κατασκευής, τα είδη σχεδίου και ένα γεύμα. Παρακαλούμε να κατατεθεί το ποσό των διδάκτρων στο λογαριασμό: Τράπεζα Πειραιώς, αρ. λογαριασμού 5758-036772-105(για κατάθεση από την ίδια την Τράπεζα Πειραιώς) και Τράπεζα Πειραιώς, αρ. λογαριασμού ΙΒΑΝ GR79 0172 7580 0057 5803 6772 105 (για κατάθεση από άλλη τράπεζα) έως την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011. Μόλις γίνει η κατάθεση παρακαλούμε να στείλετε το αποδεικτικό κατάθεσης με το ονοματεπώνυμό σας μέσω e-mail. info@indigoview.com

Υποστηρικτής εργαστηρίου: ΔΗΠΕΘΕ ΚΡΗΤΗΣ