Κιόσκια ενημέρωσης για τουρίστες

Ενημερωτικά κιόσκια στην πλατεία της Μητροπόλεως, στη Δημοτική Αγορά και το λιμάνι της Σούδας, έθεσε απο την Παρασκευή σε λειτουργία ο Δήμος Χανίων.
Μέσα από αυτά, υπάλληλοι του Δήμου δίνουν ενημερωτικό υλικό και χρήσιμες πληροφορίες στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες.


Το κιόσκι στην πλατεία Μητροπόλεως επισκέφθηκε ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, ο οποίος μιλώντας στους δημοσιογράφους εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη μέχρι και σήμερα τουριστική κίνηση στα Χανιά.
«Είμαστε στο μέσο της τουριστικής περιόδου. Αντιλαμβάνεστε ότι ο Δήμος μας κάνει ό,τι μπορεί να κρατήσουμε αυτό που έχουμε πετύχει μέχρι τώρα. Ολα τα γεγονότα να είναι υπέρ μας. Προχθές, όπως ξέρετε, πήγα στην Αθήνα σε μια ειδική εκδήλωση του γνωστού ταξιδιωτικού περιοδικού «Condé Nast Traveller» και των εκδόσεων Λυμπέρη, όπου, παρουσία του υφυπουργού κ. Νικητιαδή, παρέλαβα το πρώτο βραβείο “τουριστικού προορισμού” για τα Χανιά.
Είναι μεγάλη διάκριση και υπόθεση και γι’ αυτό είπα εκεί, ενώπιον όλων, ότι αυτό το βραβείο είναι μια μεγάλη πρόκληση για την παρούσα Δημοτική Αρχή».
Ο κ. Σκουλάκης αναφέρθηκε επίσης στην μεγάλη ώθηση που έχει δώσει ο τουρισμός κρουαζιέρας στα Χανιά σημειώνοντας ότι μόνο χθες κατέπλευσε στη Σούδα ένα ακόμα κρουαζιερόπλοιο με περίπου 4.000 επιβαίνοντες, ενώ τις προσεχείς 15 ημέρες αναμένονται με πλοία κρουαζιέρας στα Χανιά περίπου 16.000 επισκέπτες.
Ωστόσο, ο δήμαρχος τόνισε ότι για να διατηρηθεί η καλή εικόνα των Χανίων χρειάζεται συνεχής προσπάθεια.
«Καλώ τους δημότες να συνεργαστούν με το Δήμο.
Τους καταστηματάρχες, να είναι προσεκτικοί, να αποφύγουν ειδικά στο παλιό λιμάνι την άγρα πελατών, είναι κάτι που σημειώνουν οι τουρίστες κρουαζιέρας στα ερωτηματολόγια που τους δίνομε», δήλωσε και κατέληξε λέγοντας: «Ο τουρισμός είναι η βιομηχανία του Νομού και του Δήμου μας, ιδιαίτερα στην παλιά πόλη.
Η ιστορία αυτή είναι η μόνη παράμετρος η οποία μπορεί να καταστήσει τον Δήμο μας βιώσιμο και να ανεβάσει την τοπική οικονομία».

ΣΧΟΛΙΟ

Επιτέλους καιρός ήταν να γίνει αυτο που υπάρχει στις περισσότερες τουριστικές περιοχές της χώρας !! Ας ελπίσουμε να λειτουργήσουν σωστά και να μην το δουν σαν αγγαρεία..