Siemens-Μαντέλης: «Ναι τα πήρα» – video

Το ποσό των 200.000 μάρκων υπό μορφή προεκλογικής χορηγίας απο τη Ζίμενς που κατατέθηκε το 1998 ως έμβασμα σε λογαριασμό του κουμπάρου του Γιώργου Τσουγκράνη σε ελβετική τράπεζα, παραδέχθηκε ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Τάσος Μαντέλης καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή της Bουλής για την πολύκροτη υπόθεση.

Για ένα δεύτερο έμβασμα ύψους 250.000 μάρκων που κατατέθηκε ενάμιση χρόνο μετά στον ίδιο λογαριασμό, ο οποίος όπως είπε είχε ανοιχτεί για να καταθέτουν χορηγίες οι φίλοι του απο το εξωτερικό για την ενίσχυση του προεκλογικού του αγώνα, φέρεται να υποστήριξε οτι δεν γνωρίζει εαν ήταν απο τη Ζίμενς και οτι ελπίζει η ελληνική δικαιοσύνη να μάθει απο που προέρχεται το ποσό αυτό ώστε να το πληροφορηθεί και ο ίδιος.

Ο κ. Μαντέλης, ανέφερε οτι το ποσό αυτό αποτελούσε προεκλογική χορηγία για τον ίδιο καθώς -όπως είπε- είχε τη διαβεβαίωση οτι θα κατέβει υποψήφιος στη Β Αθηνών και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά δωροδοκία ενώ αναφέρθηκε σε κάποιους ανώνυμους πληροφοριοδότες που προσπαθούν, όπως ανέφερε, να φορτώσουν στις δικές του πλάτες τις μίζες των 10 εκατομμυρίων μάρκων. Επίσης ο πρώην υπουργός αρνήθηκε οτι πήρε χρήματα απο τη Ζίμενς για το ΠΑΣΟΚ.

” href

Σχολιάζοντας την κατάθεση του πρώην υπουργού ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης , ανέφερε οτι η υπερασπιστική γραμμή Μαντέλη, είναι αμάρτησα για να εκλεγώ στη Β Αθηνών και ψάξτε ποιοι πάνε να μου φορτώσουν τα 10 εκ. Μάρκα απο τις μίζες.

Ο κ. Μαντέλης συνεχίζει την κατάθεση του έως αυτή την ώρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, ο κύριος Χριστοφοράκος υποχρεώνεται να επιστρέψει στη Ζίμενς, 820 χιλιάδες Ευρώ που διατηρεί σε δύο λογαριασμούς στην Ελβετία, το αργότερο έως τις αρχές του 2011, 350 χιλιάδες Ευρώ σε μετρητά και ένα ποσό σε stock options και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Οσον αφορά τους δύο λογαριασμούς της Ελβετίας, το ποσό προέρχεται από την εταιρία Sandbury Investment ή την Placid Blue Corp, και αφορούσε πολιτική χορηγία στο ΠΑΣΟΚ.

[2810.gr]