Θερινή ακαδημία σχεδίου και ζωγραφικής

Χανιά – Αύγουστος 2011

Νεώριο Μόρο – Χώρος Πολιτισμού του Ιστιοπλοϊκού ομίλου Χανίων

Υπεύθυνοι διδασκαλίας: Ηλίας Χαρίσης (Ζωγράφος), Σοφία Βλαζάκη (Ζωγράφος – Εικονογράφος)

Γενικά: Η Θερινή Ακαδημία Σχεδίου και Ζωγραφικής προσφέρει ένα μηνιαίο εργαστήριο ενασχόλησης με το σχέδιο και τη ζωγραφική με γυμνό μοντέλο εκ του φυσικού με την χρήση ελαφρών χρωματικών και σχεδιαστικών υλών.

Η Ακαδημία στεγάζεται στο Νεώριο Μόρο, Χώρο Πολιτισμού του Ιστιοπλοϊκού ομίλου Χανίων, που βρίσκεται στην καρδιά του ενετικού λιμανιού.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εικαστική σχεδιαστική διατύπωση και στη χρωματική μεταφορά οπτικών ερεθισμάτων με χρήση ελαφρών χρωματικών υλών, χωρίς να αποκλείεται, εφόσον είναι πρακτικά δυνατή, η χρήση όποιου άλλου μέσου θα ήθελε να χρησιμοποιήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος.

Διάρκεια: Τα προγράμματα περιλαμβάνουν μαθήματα διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων σχεδιαστικής μελέτης συμπεριλαμβανόμενου γυμνού μοντέλου.

Ξεκινούν την Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011 και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011.

Οι σπουδαστές της Ακαδημίας μπορούν να διαλέξουν μεταξύ δύο ειδών προγραμμάτων:
α) Καθημερινή  διδασκαλία, 18:00 με 21:00, πάνω στο δημιουργούμενο εικαστικό έργο σχεδίου και ζωγραφικής εκ του φυσικού και της καθημερινής σπουδής με γυμνό μοντέλο.
β) Καθημερινή διδασκαλία, 18:00 με 21:00, πάνω στο δημιουργούμενο εικαστικό έργο σχεδίου και ζωγραφικής εκ του φυσικού και τρεις φορές την εβδομάδα σπουδής με γυμνό μοντέλο.

Αμέσως μετά την λήξη των μαθημάτων οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα πιο επιτυχημένα έργα τους σε διήμερη έκθεση, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Αυγούστου 2011, όπου και θα τους παρέχεται τιμητικό δίπλωμα συμμετοχής.

Κόστος προγραμμάτων:
α) 300 ευρώ με καθημερινά μαθήματα σπουδής με μοντέλο εκ του φυσικού.
β) 200 ευρώ με μαθήματα σπουδής τρεις φορές την εβδομάδα με μοντέλο εκ του φυσικού.

Η κράτηση θέσης και δήλωση συμμετοχής θα γίνεται με την κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας 151/52258685 (Βλαζάκη Σοφία) του ανάλογου ποσού που ανταποκρίνεται στο πρόγραμμα επιλογής. Με την επίδειξη της τραπεζικής απόδειξης κατάθεσης στους διδάσκοντες θα χορηγείται στοιχείο φορολογικής απόδειξης.

Ισχύει προτεραιότητα στην κράτηση θέσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Ηλίας Χαρίσης ixarisis@otenet.gr τηλ. 6973224421
Σοφία Βλαζάκη svlazaki@hotmail.com τηλ. 6973745710

Υποστήριξη: Ι.Ο.Χ. – Ιστιοπλοϊκός όμιλος Χανίων
Χορηγός επικοινωνίας: Δίκτυο fm 91,5