Το στίγμα των φετινών πολιτιστικών εκδηλώσεων «Κύρβεια 2011» του Δήμου Ιεράπετρας έδωσαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ κ. Νίκος Χριστοφακάκης και μέλη του Δ.Σ.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 12 Ιουλίου με τη Μικτή Χορωδία του Δήμου να παρουσιάζει «Τραγούδια του Ελληνικού Κινηματογράφου» με τη συνεργασία της Λαϊκής Ορχήστρας και της Φιλαρμονικής και θα ολοκληρωθούν με το καθιερωμένο γλέντι στο Τζαμί στις 28 Αυγούστου.

Το φετινό πρόγραμμα, που είναι λιτότερο σε σχέση με άλλες χρονιές, περιλαμβάνει εκδηλώσεις που θα προσφέρουν στο λαό της Ιεράπετρας και του Μακρύ Γιαλού ψυχαγωγία με γνώμονα το σεβασμό στην οικονομική πραγματικότητα.

Μεταξύ άλλων προτεραιότητα θα δοθεί στην ψυχαγωγία του παιδιού και γι’ αυτό η ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ αποφάσισε να προσληφθεί με δίμηνη σύμβαση και ένας ζωγράφος που θα βρίσκεται συγκεκριμένες ημέρες την εβδομάδα στην παραλιακή πλατεία προκειμένου να διδάξει δωρεάν στα παιδιά ζωγραφική.

Προβλέπεται ακόμη να γίνουν σεμινάρια μύησης στην τέχνη του θεάτρου από την καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στην έδρα της Θεατρολογίας κ. Ιωάννα Ρεμεδιάκη και κατόπιν παρουσίαση θεατρικών δρώμενων.

Υπάρχουν επίσης αρκετές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή δημοτικών και τοπικών καλλιτεχνικών σχημάτων, θεατρικές παραστάσεις για παιδιά και ενήλικες, συναυλίες των μουσικών σχημάτων: Γιάννη Σπανού, Σωκράτη Μάλαμα, Γεράσιμου Ανδρεάτου, Μιχάλη Τζουγανάκη. Επίσης θα λάβουν χώρα εικαστική έκθεση αλλά και οι Γιορτές της Γειτονιάς σε διάφορα σημεία της πόλης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιεράπετρας.

Θα συμμετέχουν ακόμη οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των χωριών και πέρα από τα καθιερωμένα γλέντια θα πραγματοποιηθούν και φέτος τα Αλωνέματα στην Καλαμαύκα, τα Τελαλήματα στην Ανατολή, η Γιορτή Μελιού στις Μάλλες και το Φεστιβάλ των Ορέων στο Σελάκανο.

Εκδηλώσεις θα γίνουν ακόμα στο Δασάκι του Κουτσουρά και το λιμανάκι Μακρύ Γιαλού.

Δε θα λείψει και ο αθλητισμός με τη διοργάνωση ποδοσφαιρικών αγώνων σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Παλαιμάχων Ιεράπετρας και το τουρνουά ποδοσφαίρου στην άμμο από τον Πολιτιστικό Οικολογικό Σύλλογο Παχειάς Άμμου.

Ακόμη στη διάρκεια των εκδηλώσεων στην παραλιακή πλατεία μια φορά την εβδομάδα τους μικρούς δημότες θα διασκεδάζει με θεατρικά δρώμενα, παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς η Μαριάννα Λασιθιωτάκη και οι συνεργάτες της.

 

Τρίτη 12/7: «Τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου». Η Mικτή χορωδία του Δήμου Ιεράπετρας παρουσιάζει τα «Τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου» με τη συνεργασία της Λαϊκής Ορχήστρας του Δήμου και της Δημοτικής Φιλαρμονικής. Διευθύνει ο Μάνος Γρυσμπολάκης. Συμμετέχει το χορευτικό συγκρότημα της Κλαίρης Λιβανού. Έναρξη: 9:30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη. Χώρος: 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας (είσοδος ΕΠΑΛ).

Τετάρτη 13/07: «Όνειρο στο κύμα». Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ηρακλείου «Άγιος Πολύκαρπος» παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική παράσταση «Όνειρο στο κύμα». Ένα μουσικό ταξίδι από την Κρήτη μέχρι τις Μικρασιατικές ακτές.

Τραγούδι: 35μελής χορωδία Αφήγηση: Γιώτα Φωτοπούλου. Χορεύει: Το χορευτικό συγκρότημα του Γιάννη Παναγιωτάκη (Αετογιάννης). Έναρξη: 9:30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη, Χώρος: 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας (είσοδος ΕΠΑΛ)

Κυριακή 17/07: Γιορτές γειτονιάς. Μουσική – γλέντι – φαγητό από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιεράπετρας και κατοίκους της γειτονιάς Τζιβέρι (πίσω από Μέγα Μάρκετ Αριάδνη). Έναρξη: 9:30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη

Δευτέρα 18/07: «Caveman». Το Coronet Theatre συνεχίζει για πέμπτη χρονιά τη μεγαλύτερη επιτυχία της Αθήνας, την πιο διάσημη παράσταση του Broadway, Caveman. Σκηνοθεσία – διασκευή: Αναστασία Παπαστάθη. Ηθοποιός: Βλαδίμηρος Κυριακίδης. Έναρξη: 9:30 μ.μ. Είσοδος: με την οικονομική ευθύνη του σχήματος (20€) Χώρος: 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας (είσοδος ΕΠΑΛ)

Δευτέρα 18/07 έως 24/07: Έκθεση των μαθητών του εικαστικού εργαστηρίου του Δήμου Ιεράπετρας. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 24/07. Ώρες λειτουργίας: 7:00 μ.μ. – 10:00 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη. Χώρος: Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων παραλιακού σχολικού συγκροτήματος

Τετάρτη 20/07: Κρητικό γλέντι με τον Στέλιο Μακρόπουλο.

Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Χωριού.

Τετάρτη 20/07: Οι «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη. Παιδικό θέατρο με την Κάρμεν Ρουγγέρη. Έναρξη: 9:30 μ.μ. Είσοδος: με την οικονομική ευθύνη του σχήματος (13€)

Χώρος: 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας (είσοδος ΕΠΑΛ)

Παρασκευή 22/07: Παραδοσιακοί χοροί από το συγκρότημα Δημήτρη Καπαράκη. Έναρξη: 9:30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη

Χώρος: 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας (είσοδος ΕΠΑΛ)

Σάββατο 23/07: Παράσταση χορού από τη σχολή Dance Studio της Κλαίρης Λιβανού με θέμα «Ψάχνοντας το χαμένο μονοπάτι του παραμυθιού». Έναρξη: 9:30 μ.μ. Είσοδος: με την οικονομική ευθύνη του σχήματος (5€) Χώρος: Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη

Σάββατο 23/07: Αγώνας δρόμου Σχινοκάψαλα – Άγιος Ιωάννης

Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Σχινοκαψάλων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννου

Κυριακή 24/07: Οι παλαίμαχοι της Ιεράπετρας αντιμετωπίζουν την ομάδα του Λιμενικού σώματος σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Οργάνωση: Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Ιεράπετρας. Έναρξη: 6:30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη. Χώρος: Βουζουνεράκειο Στάδιο

Κυριακή 24/07: Συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα. Μαζί του τραγουδάει η Μαρίνα Δακανάλη. Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Ορεινού. Έναρξη: 9:30 μ.μ. Είσοδος: Με την οικονομική ευθύνη του οργανωτή (15€). Χώρος: Δασάκι Κουτσουρά

Κυριακή 24/07: Τουρνουά ποδοσφαίρου στην άμμο. Οργάνωση: Πολιτιστικός Οικολογικός Σύλλογος Παχειάς Άμμου

Δευτέρα 25/07 έως 28/08: Μέχρι και τη λήξη των Κυρβείων στις 28 Αυγούστου θα πραγματοποιούνται εικαστικές εκθέσεις (Ζωγραφικής – Αγιογραφίας – Κοσμήματος κ.ά.) τοπικών και άλλων εικαστικών δημιουργών. Ώρες λειτουργίας: 7:00 μ.μ. – 10:00 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη. Χώρος: Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων παραλιακού σχολικού συγκροτήματος

Δευτέρα 25/07: Η Θεατρική Ομάδα του συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Η Δύση της Ανατολής». Σκηνοθεσία: Δημήτρης Γιαννίδης. Έναρξη: 9:30 μ.μ. Είσοδος: με την οικονομική ευθύνη του συλλόγου (5€). Χώρος: 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας (είσοδος ΕΠΑΛ)

Τρίτη 26/07: Παραδοσιακοί χοροί από το συγκρότημα Νίκου Μεταξάκη. Έναρξη: 9:30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη. Χώρος: 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας (είσοδος ΕΠΑΛ)

Παρασκευή 29/07: Η θεατρική ομάδα 5η ΕΠΟΧΗ παρουσιάζει τον Άμλετ του William Shakespeare. Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς, Σκηνοθεσία / Σκηνικό: Θέμης Μουμουλίδης, Ηθοποιοί: Αιμίλιος Χειλάκης, Ευγενία Δημητροπούλου, Μάνος Βακούσης, Μαρίνα Ψάλτη. Έναρξη: 9:30 μ.μ. Είσοδος: με την οικονομική ευθύνη του σχήματος (20€, φοιτητικό – μαθητικό 15€). Χώρος: 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας (είσοδος ΕΠΑΛ)

Σάββατο 30/07: Το μουσικό σχήμα έντεχνης – λαϊκής μουσικής «Μουσικοί Διάλογοι» παρουσιάζει ένα πρόγραμμα γεμάτο από μελωδίες και τραγούδια των μεγάλων μας συνθετών. Κιθάρα – Μπουζούκι – Τραγούδι: Γιώργος Κοντογιάννης, ο «Κρης», Κλασσική κιθάρα: Δημήτρης Καρβέλης, Τραγούδι: Νατάσσα Παπαδοπούλου – Τζαβέλλα, Ακορντεόν: Μαρία Ρεϊζάκη Σφεντουράκη. Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυροχωρίου. Έναρξη: 9:30 μ.μ. Είσοδος: Με την οικονομική ευθύνη του σχήματος (5€). Χώρος: Δασάκι Κουτσουρά

Κυριακή 31/07: Γιορτές γειτονιάς: Μουσική – γλέντι – φαγητό από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιεράπετρας και κατοίκους της γειτονιάς στην πάνω Παιδική Χαρά. Έναρξη: 9:30 μμ, Είσοδος ελεύθερη.

Κυριακή 31/07: Τελαλήματα στην Ανατολή. Οργάνωση Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Ανατολής. Έναρξη: 6:00 μ.μ.

Τρίτη 02/08: Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος παρουσιάζει τα τραγούδια του σε μια μοναδική συναυλία. Συμμετέχουν η Μικτή Χορωδία και η Λαϊκή Ορχήστρα του Δήμου Ιεράπετρας. Έναρξη: 9:30 μ.μ. Είσοδος: 10€. Χώρος: 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας (είσοδος ΕΠΑΛ)

Πέμπτη 04/08: Το μουσικό σχήμα έντεχνης – λαϊκής μουσικής «Μουσικοί Διάλογοι» παρουσιάζει ένα πρόγραμμα γεμάτο από μελωδίες και τραγούδια των μεγάλων μας συνθετών. Έναρξη: 9:30 μ.μ. Είσοδος: Με την οικονομική ευθύνη του σχήματος (5€) Χώρος: 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας (είσοδος ΕΠΑΛ)

Παρασκευή 05/08: Γεραπετρίτικη Βαρκαρόλα. Η Φιλαρμονική του Δήμου Ιεράπετρας μέσα από τη θάλασσα σε βαποράκι και κατά μήκος της ακτογραμμής του παραλιακού πεζόδρομου παρουσιάζει μελωδίες και τραγούδια από το ρεπερτόριό της, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Βασμαρή. Έναρξη: 8:30 μ.μ.

Παρασκευή 05/08: Παραδοσιακοί χοροί από το συγκρότημα του Δημήτρη Καπαράκη. Έναρξη: 9:30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη. Χώρος: Παραλιακή πλατεία

Σάββατο 06/08: Γιορτές γειτονιάς: Μουσική – γλέντι – φαγητό από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιεράπετρας και κατοίκους της γειτονιάς στο στέκι νεολαίας. Έναρξη: 9:30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη

Σάββατο 06/08: Ψαροβραδιά με το κρητικό – λαϊκό συγκρότημα του Μανόλη Στεφανάκη. Οργάνωση: Αθλητικός Σύλλογος Κουτσουρά. Χώρος: Κουτσουράς δασάκι

Σάββατο 06/08: Κρητικό γλέντι με συγκρότημα του Γιώργου Μανωλιούδη. Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Μύρτου. Χώρος: Μύρτος ποτάμι

Κυριακή 07/08: Από τη Δύση στην Ανατολή. Ερμηνεύουν: Λαϊνάκης Στέλιος: Λαούτο – Μπουλγαρί, Λαϊνάκης Λεωνίδας: Λαούτο – Μπουλγαρί, Βαρδάκης Βαγγέλης: Βιολί, Παπακαστρίτσιος Νίκος: Κιθάρα. Έναρξη: 9:30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη. Χώρος: 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας (είσοδος ΕΠΑΛ)

Κυριακή 07/08: Οι παλαίμαχοι της Ιεράπετρας αντιμετωπίζουν την ομάδα του Ηροδότου σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Οργάνωση: Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Ιεράπετρας. Έναρξη: 6:30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη. Χώρος: Βουζουνεράκειο Στάδιο

Κυριακή 07/08: Αλωνέματα. Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμαύκας. Χώρος: Καλαμαύκα – πηγές Κεφαλοβρυσίου

Δευτέρα 08/8: Η Mικτή Χορωδία του Δήμου Ιεράπετρας παρουσιάζει τα «Τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου» με τη συνεργασία της Λαϊκής Ορχήστρας του Δήμου και της Δημοτικής Φιλαρμονικής. Διευθύνει ο Μάνος Γρυσμπολάκης

Συμμετέχει το χορευτικό συγκρότημα της Κλαίρης Λιβανού. Έναρξη: 9:30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη. Χώρος: Λιμάνι Μακρύ Γιαλού

Τετάρτη 10/08: Ο Γιάννης Σπανός παρουσιάζει τα τραγούδια του. Τραγουδούν: Πένυ Ξενάκη, Κώστας Τζιαγκούλας

Συμμετέχουν: η Μικτή Χορωδία και η Λαϊκή Ορχήστρα του Δήμου Ιεράπετρας. Έναρξη: 9:30 μ.μ. Είσοδος: 10€. Χώρος: 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας (είσοδος ΕΠΑΛ)

Πέμπτη 11/08: «Η επίσκεψη της Γηραιάς Κυρίας» του Φρίντριχ Ντίρενματ από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Ιεράπετρας. Σκηνοθεσία: Αντώνης Διαμαντής. Έναρξη: 9:30 μ.μ. Είσοδος: 5€. Χώρος: 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας (είσοδος ΕΠΑΛ)

Παρασκευή 12/08: «Η επίσκεψη της Γηραιάς Κυρίας» στο Δημοτικό Σχολείο Μακρύ Γιαλού

Παρασκευή 12/08: Η Φιλαρμονική του Δήμου Ιεράπετρας παρουσιάζει μελωδίες και τραγούδια από το ρεπερτόριό της, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Βασμαρή. Έναρξη: 8:30 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη. Χώρος: Παραλιακή πλατεία

Παρασκευή 12/08: Γιορτή μελιού. Κρητικό γλέντι με το Νίκο Γωνιανάκη. Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Μαλλών.

Σάββατο 13/08: Κάτω από την πανσέληνο του Αυγούστου, το θέατρο των vivi παρουσιάζει το ρομαντικό δράμα του Ευριπίδη «Άλκηστη». Σκηνοθεσία: Τηλέμαχος Μουδατσάκις. Έναρξη: 9:30 μ.μ. Είσοδος: 10€. Χώρος: Αρχαιολογικός χώρος Γουρνιών

Σάββατο 13/08: Παραδοσιακοί χοροί από το συγκρότημα το Νίκου Μεταξάκη. Έναρξη: 9:30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη. Χώρος: Παραλιακή πλατεία

Σάββατο 13/08: Κρητικό γλέντι με το Μανώλη Αλεξάκη. Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Ρίζας.

Σάββατο 13/8 έως Δευτέρα 15/08: 2ο φεστιβάλ των «Ορέων»

Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Σελακάνου.

Κυριακή 14/08: Κρητικό γλέντι με το Στάθη Μανδουραράκη. Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Καβουσίου.

Δευτέρα 15/08: Παραδοσιακό γλέντι με παλιούς ντόπιους οργανοπαίκτες και το Βαγγέλη Βαρδάκη. Μια εκδήλωση αφιερωμένη στο Γιαν. Παπαχατζάκη. Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυροχωρίου. Έναρξη: 9:30 μ.μ.

Δευτέρα 15/08: Ημερήσιο πανηγύρι με κρητική μουσική

Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη. Έναρξη: 10:00 π.μ. Είσοδος ελεύθερη.

Δευτέρα 15/08: Χοροεσπερίδα με το κρητικό συγκρότημα του Γιώργου Μανωλιούδη. Οργάνωση: Πολιτιστικός Οικολογικός Σύλλογος Παχειάς Άμμου. Είσοδος: Με πλήρες μενού (15€)

Δευτέρα 15/08: Χοροεσπερίδα με το κρητικό συγκρότημα του Στρατή Γουνάκη Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Επισκοπής

Δευτέρα 15/08: Κρητικό γλέντι με συγκρότημα του Μανώλη Παπαδάκη και άλλους Γδοχιανούς μουσικούς. Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Γδοχίων

Τετάρτη 17/08: Με τίτλο, «Κόντρα Στον Καιρό» ένα μουσικό ταξίδι με τον Μιχάλη Τζουγανάκη, όπου η δεξιοτεχνία συναντά το πάθος και τη δύναμη. Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Ορεινού. Έναρξη: 9:30 μ.μ. Είσοδος: Με την οικονομική ευθύνη του οργανωτή (15€). Χώρος: Δασάκι Κουτσουρά

Παρασκευή 19/08: «Λυσιστράτη». Παίζουν: Θύμιος Καρακατσάνης, Βασίλης Τσιβιλίκας, Γιώργος Παρτσαλάκης, Βάσια Τριφύλλη, Γιώργος Κωνσταντίνου και Κώστας Βουτσάς. Σκηνοθεσία: Θύμιος Καρακατσάνης. Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος. Έναρξη: 9:30 μ.μ. Είσοδος: Με την οικονομική ευθύνη του σχήματος (22€, φοιτητικό – μαθητικό – ειδικές ομάδες 15€). Χώρος: 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας (είσοδος ΕΠΑΛ)

Παρασκευή 19/08: Η Φιλαρμονική του Δήμου Ιεράπετρας παρουσιάζει μελωδίες και τραγούδια από το ρεπερτόριό της. Υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Βασμαρή. Έναρξη: 8:30 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη. Χώρος: Λιμάνι Μακρύ Γιαλού

Σάββατο 20/08: «Ιερά Οδός 2». Μια διαδρομή στην ιστορία της πόλης τότε και σήμερα. Η παράσταση που έχει ήδη παρουσιαστεί στην Αθήνα και στη Ρώμη περπατά και στους δρόμους της Ιεράπετρας σε σκηνοθεσία της Ιωάννας Ρεμεδιάκη, με ηθοποιούς της «ΟΜΑΔΑΣ ΙΣΟΝ ΕΝΑ» και των θεατρικών ομάδων της πόλης. Έναρξη: 8:00 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη

Σάββατο 20/08: Το μουσικό σχήμα έντεχνης – λαϊκής μουσικής «Μουσικοί Διάλογοι» παρουσιάζει ένα πρόγραμμα γεμάτο από μελωδίες και τραγούδια των μεγάλων μας συνθετών.

Κιθάρα – Μπουζούκι – Τραγούδι: Γιώργος Κοντογιάννης, ο «Κρης», Κλασσική κιθάρα: Δημήτρης Καρβέλης, Τραγούδι: Νατάσσα Παπαδοπούλου – Τζαβέλλα, Ακορντεόν: Μαρία Ρεϊζάκη Σφεντουράκη. Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Στεφάνου. Έναρξη: 9:30 μ.μ. Είσοδος: Με την οικονομική ευθύνη του σχήματος (5€). Χώρος: Λιμάνι Μακρύ Γιαλού

Κυριακή 21/08: «Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον» από τις «Μαγικές σβούρες» και το σκηνοθέτη Δημήτρη Αδάμη. Έναρξη: 9:30 μ.μ. Είσοδος: Με την οικονομική ευθύνη του σχήματος (12€). Χώρος: 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας (είσοδος ΕΠΑΛ)

Δευτέρα 22/08: Ο Γιάννης Χαρούλης με παλιά και νέα τραγούδια, και τον νέο του ήχο σε ένα πρόγραμμα συγκίνησης και αλήθειας. Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Ορεινού

Έναρξη: 9:30 μ.μ. Είσοδος: Με την οικονομική ευθύνη του οργανωτή (15€). Χώρος: 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας (είσοδος ΕΠΑΛ)

Παρασκευή 26/08: Η Φιλαρμονική του Δήμου Ιεράπετρας παρουσιάζει μελωδίες και τραγούδια από το ρεπερτόριό της. Υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Βασμαρή. Έναρξη: 8:30 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη. Χώρος: πλατεία Αγίου Γεωργίου

Παρασκευή 26/08: Συναυλία με την Παιδική Χορωδία του Δήμου Ιεράπετρας, η οποία παρουσιάζει χορωδιακό πρόγραμμα υπό τη διεύθυνση της Σουζάνα Χαλικιά και τραγούδια με την Ορχήστρα της Μουσικής σχολής του δήμου Ιεράπετρας υπό τη διεύθυνση της Χριστίνας Νοτάκη. Έναρξη: 9:30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη. Χώρος: Παραλιακή πλατεία

Κυριακή 28/08: Λήξη εκδηλώσεων: Η Φιλαρμονική του Δήμου Ιεράπετρας παρουσιάζει μελωδίες και τραγούδια από το ρεπερτόριό της, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Βασμαρή. θα ακολουθήσει, όπως κάθε χρόνο, λαϊκό – παραδοσιακό γλέντι. Έναρξη: 9:30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη. Χώρος: πλατεία Τζαμί Ιεράπετρας

Δρώμενα

Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, κάθε Τρίτη θα παρουσιάζονται θεατρικά δρώμενα, κλόουν, παιχνίδια, αυτοσχεδιασμοί και πολλές εκπλήξεις. Μια δίωρη παράσταση γεμάτη κέφι και χαρά για όλα τα παιδιά από τη Μαριάννα Λασιθιωτάκη και τους συνεργάτες της. Έναρξη: 8:00 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη. Χώρος: Παραλιακή πλατεία Ιεράπετρας

Η παραπάνω παιδική παράσταση θα παρουσιαστεί και σε τοπικές κοινότητες:

Πέμπτη 14/07: Κεντρί Πλατεία

Παρασκευή 15/07: Παχειά Άμμος Παραλία

Πέμπτη 21/07: Γρα Λυγιά Σχολείο

Δευτέρα 25/07: Νέα Ανατολή Σχολείο

Τετάρτη 27/07: Μύρτος

Πέμπτη 04/08: Καλαμαύκα Πλατεία

Κυριακή 07/08: Κουτσουράς Δασάκι

Τετάρτη 10/08: Μακρύ Γιαλός Λιμανάκι

Πέμπτη 11/08: Καβούσι Σχολείο

Τετάρτη 17/08: Φέρμα Πολιτιστικό Κέντρο «Ι. Καραβελάκης»

Πέμπτη 18/08: Κάτω Χωριό Σχολείο

Μαθήματα ζωγραφικής

Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, δωρεάν μαθήματα ζωγραφικής για παιδιά από το Εικαστικό Εργαστήρι της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας.

6:30 μμ – 9:30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη. Χώρος: Παραλιακή πλατεία