Telegraph: Ο δήμαρχος του Λονδίνου πιστεύει ότι πρέπει να αφήσουμε το ευρώ…

“Αφήστε την απερίσκεπτη Ελλάδα να χρεοκοπήσει και να εγκαταλείψει το ευρώ, δηλώνει ο Μπόρις Johnson, ο δήμαρχος του Λονδίνου στην Daily Telegraph. O Δήμαρχος του Λονδίνου, δήλωσε ότι το ενιαίο νόμισμα ήταν υπεύθυνο για το γεγονός ότι “επιδεινώθηκε” η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση και προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι η Βρετανία δεν θα πρέπει να αναμένεται ότι θα συμβάλει σε κάθε νέο σχέδιο διάσωσης της κρίσης εξαιτίας της ελληνικής οικονομίας.

“Για χρόνια, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν πει ότι θα ήταν παράλογο και αδιανόητο για μια χώρα να εγκαταλείψει το ευρώ», έγραψε στην εφημερίδα. “Αλλά αυτή η δεύτερη επιλογή είναι τώρα αναπόφευκτη, και όσο συντομότερα συμβεί αυτό τόσο το καλύτερο. Υπέδειξε ότι η σπάταλη συμπεριφορά στην Ελλάδα – με χρέη που δεν μπορούσε να πληρώσει – είχε ενθαρρυνθεί από τη συμμετοχή της στην ευρωζώνη. “Το ευρώ έχει επιδεινώσει την οικονομική κρίση, ενθαρρύνοντας ορισμένες χώρες να συμπεριφέρονται απερίσκεπτα, όπως οι ίδιες οι τράπεζες”, είπε.

“Υποτίθεται ότι ασχολούνται με αυτό το σύστημα διάσωσης για την προστασία των τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων και των δικών μας. Αλλά εφ ‘όσον υπάρχει ο φόβος της στάσης πληρωμών, η αβεβαιότητα συνεχίζεται και η εμπιστοσύνη δεν θα επιστρέψει σε όλη την Ευρώπη. Νωρίτερα, ο Υπουργός Οικονομικών, Ντάνι Αλεξάντερ, δήλωσε ότι οι χώρες της ευρωζώνης ασχολούνται με το θέμα της ελληνικής διάσωσης και ότι δεν περίμενε ότι θα ζητηθεί από τη Βρετανία να συνεισφέρει.

Αναστασία Καζαντζάκη
newscode.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΧΝΜ

Να μας επιτρέψει ο κύριος δήμαρχος… γιατί όλο και περισσότεροι -ακόμα και άσχετοι- υπερθεματζίουν για την έξοδο της μικρης κατα τ’αλλα Ελλάδας, απο το ευρω ; Θα σωθεί άραγε με τη δραχμή ;; Ή μήπως θα πνιγεί στα απίστευτα δάνεια που την ωθούν να πάρει, χωρις να μπορεί να εισπράξει φόρους και βάζοντας έμεσους φόρους, εξαθλιώνοντας πια την εμπορική κίνηση… Μήπως τελικά είναι δάκτυλος και εκβιασμός κάποιου “ισχυρού” γείτονα, που εκβιάζει την είσοδο του στην ΕΕ ;;