Κλειστός ο Δημοτικός Κινηματογράφος “Κήπος”

Στη Βουλή έφερε – εκ νέου – τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται από τους περιορισμούς για το 24μηνο των συμβασιούχων που προβλέπει το Π.Δ. 164/2004 σε σχέση με ειδικές, από τη φύση και το είδος τους, εργασίες, ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Σκουλάκης με σχετική Αναφορά που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το θερινό δημοτικό κινηματογράφο “Κήπο” του Δήμου Χανίων, ο οποίος παραμένει κλειστός λόγω των ρυθμίσεων του εν λόγω Π.Δ. (γνωστού και ως “Π.Δ. Παυλόπουλου”), οι οποίες δεν επιτρέπουν τη πρόσληψη του μοναδικού διαθέσιμου πτυχιούχου χειριστή κινηματογραφικής μηχανής που υπάρχει στα Χανιά.
Ειδικότερα,  ο κ. Σκουλάκης στην Αναφορά του, επισημαίνει ότι:
•    Ο θερινός δημοτικός κινηματογράφος “Κήπος” του Δήμου Χανίων υπήρξε ο πρώτος Δημοτικός Κινηματογράφος που δημιουργήθηκε στη χώρα μας πριν από 30 χρόνια περίπου.
•    Οι ρυθμίσεις για το 24μηνο των συμβασιούχων που προβλέπει το Π.Δ. 164/2004 που ψήφισε η κυβέρνηση της Ν.Δ. «θίγουν» ειδικές κατηγορίες εργαζομένων – οι οποίοι παρά την φύση και το είδος της εργασίας τους – δεν εξαιρούνται από τις γενικές προβλέψεις αυτού, με χαρακτηριστικό παράδειγμα, τη συγκεκριμένη περίπτωση.
•    Είναι απαράδεκτο να μην αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία τα προβλήματα που δημιουργούνται από τον περιορισμό του 24μηνου του Π.Δ. 164/2004, το οποίο ακυρώνει το επάγγελμα εξειδικευμένων ειδικοτήτων και αφαιρεί εν γένει το δικαίωμα στους συμβασιούχους για νέα πρόσληψη – ειδικά στην Περιφέρεια- όπου η προσφορά ανθρώπινου δυναμικού σε συγκεκριμένα επαγγέλματα και ειδικότητες (όπως π.χ. του χειριστή κινηματογραφικής μηχανής) είναι εξαιρετικά περιορισμένη.
•    Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να εκπαιδεύει το Κράτος έναν εργαζόμενο επί δυο χρόνια και μετά τη παρέλευση αυτού του χρονικού διαστήματος να μην αξιοποιεί την εξειδικευμένη γνώση και την εμπειρία που δημιουργήθηκε με την αιτιολογία της «Συμπλήρωσης του 24μήνου».
•    Για το ίδιο θέμα είχε υποβάλλει και την υπ. αρ. 10557/25.5.2010 Ερώτηση στα πλαίσια της διαδικασίας του Κοινοβουλευτικού Έλεγχου, με την οποία υπογράμμιζε την ανάγκη το Υπουργείο Εσωτερικών να εκδώσει νέα ερμηνευτική εγκύκλιο που θα αντιμετωπίζει τους περιορισμούς για το 24μηνο που προβλέπει το Π.Δ. 164/2004 σε σχέση με ειδικές, από τη φύση και το είδος τους, εργασίες.
Καταλήγοντας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητάει από τον αρμόδιο υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή των Ελλήνων  για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί για να αντιμετωπιστούν από την Πολιτεία τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται από τον περιορισμό για το 24μηνου του Π.Δ. 164/2004 σε σχέση με ειδικές, από τη φύση και το είδος τους, εργασίες.

ΠΗΓΗ : neatv.gr

ΣΧΟΛΙΟ

“Εξετάσεις” δίνουμε όλοι…