To νέο ραντεβού των Αγανακτισμένων: Το κίνημα φουντώνει και προβληματίζει

Το καθημερινό ραντεβού των Αγανακτισμένων στις πλατείες της χώρας δίνεται ξανά σήμερα το απόγευμα στις 6.

Το κίνημα, που παραμένει ακομμάτιστο και γίνεται ολοένα και πιο μαζικό προβληματίζει το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του και ισοδυναμεί με πραγματικό εφιάλτη για την κυβέρνηση του Μνημονίου.

 

Χθες το απόγευμα περίπου 300 μοτοσυκλετιστές πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη κάθοδο από το Λυκαβηττό προς το Σύνταγμα, περνώντας μπροστά από τη Βουλή, φωνάζοντας συνθήματα και κορνάροντας.

Δίπλα από τις ελληνικές σημαίες στο Σύνταγμα ανέμιζαν και αυτές της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Αργεντινής.

Με μηχανές, κατσαρόλες και κυρίαρχο το σύνθημα “Ψεύτες, ψεύτες” οι Αγανακτισμένοι επανέρχονται και σήμερα ενώ το επόμενο μεγάλο ραντεβού είναι πανευρωπαϊκό, το απόγευμα της Κυριακής.

Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν ήδη πολλοί που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει το κίνημα των Αγανακτισμένων την ημέρα που θα ψηφίζεται το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας (Μνημόνιο 2) στη Βουλή.

Οι 156 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θα κληθούν να το ψηφίσουν, με την απειλή της διαγραφής, σκέφτονται από τώρα πως θα μπορέσουν να εξέλθουν από τη Βουλή με χιλιάδες “Αγανακτισμένους” να περικυκλώνουν το Κοινοβούλιο…

zoomnews