Οι αντιεξουσιαστές «δείχνουν» τους φονιάδες της Marfin

Τα «πρακτικά» συνάντησης αναρχικών στο αμφιθέατρο του Πολυτεχνείου, λίγα 24ωρα μετά τον τραγικό θάνατο των τριών υπαλλήλων της Μarfin, στις 5 Μαΐου του 2010, αποτελούν τον οδηγό της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της υπόθεσης!

Μέσα στη «συνέλευση» ομάδα αντιεξουσιαστών κατονόμασε ως δράστες της φονικής επίθεσης αναρχικούς που συχνάζουν σε γνωστό στέκι των Εξαρχείων. Η αναφορά αυτή που καταγράφηκε από πληροφοριοδότες της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσε ρήξη και αποχώρηση των κατονομαζομένων. Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι αυτή η αποκάλυψη στη συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού υπάρχει σχετικός έμμεσος επικριτικός σχολιασμός και στην τελευταία προκήρυξη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», η οποία αναφέρεται σε «ρουφιάνους των αμφιθέατρων και των καφενείων».

Παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα από τις αναλύσεις καταγραφών των καμερών, από τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και έχει ήδη προσδιοριστεί ο κύκλος των βασικών υπόπτων για τους οποίους όμως δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. Υψηλόβαθμα στελέχη επισημαίνουν ότι «έχουμε σειρά ενδείξεων ότι καθοδηγητικό ρόλο στην ομάδα που επιτέθηκε στηΜarfin είχαν άτομα που έχουν συσχετιστεί με τη δράση του “Επαναστατικού Αγώνα” και άλλων ενόπλων οργανώσεων».


Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες αξιωματικών της Κρατικής Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μετά την επίθεση κουκουλοφόρων στη Μarfin και τον θάνατο των τριών υπαλλήλων υπήρξε αναστάτωση στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Πολλοί εκπρόσωποι «αντιεξουσιαστικών στεκιών» επέρριπταν ευθύνες σε άλλους αναρχικούς για «βία δίχωςνόημα». Το μεγαλύτερο τμήμα από τις περίπου 30 καταγεγραμμένες ομάδες αντιεξουσιαστών στην Αττική σε ανακοινώσεις τους επέκριναν την εμπρηστική επίθεση στη Μarfin, θεωρώντας ότι στρέφεται κατά του αναρχικού κινήματος.

Είναι ενδεικτικό το κείμενο ομάδας αντιεξουσιαστών που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και το οποίο αναφέρει ότι «πρέπει να προστατεύσουμε το ευρύτερο κίνημα από βαλτούς, ηλίθιους, ασυνειδήτους, μισάνθρωπους,θρασύδειλους, κολλημένους, αυτοχρισμένες “πρωτοπορίες”,περιφρονητές συλλογικών αποφάσεων».

ολόκληρο το άρθρο εδω