Τα Red Arrows καθήλωσαν τους Χανιώτες !!

Περίπου μισή ώρα κράτησε η επίδειξη των αεροσκαφών Red Arrows της Βρεττανικής RAF, και πραγματικά καθήλωσαν τους χιλιάδες Χανιώτες που κατέκλυσαν το παραλιακό μέτωπο της πόλης !!

Μοναδική παραφωνία η χαλαρή έως ανύπαρκτη παρουσία της τροχαίας, ώστε να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος με την κυκλοφορία και το παρκάρισμα…

Πάντως για χρόνια θα θυμόμαστε τις θεαματικές φιγούρες των 9 αεροπλάνων που με τα ακροβατικά τους, ήταν σαν να χορεύουν στον κρητικό ουρανό !! Ακροβατικά που χρειάζονται εξάσκηση, ικανότητα κι άλλα προσόντα που λίγοι συνδυάζουν !

Αξίζει να σημειωθεί ότι απο τις 300 αιτήσεις που δέχεται το σμήνος των Red Arrows κάθε χρόνο, ικανοποιούν μόνο τις 80 επομένως για μας ήταν ένα ανέλπιστο δώρο η παρουσία τους εδω !!

Το σπουδαίο αυτο δρώμενο, ήταν ενταγμένο στις εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια απο τη Μάχη της Κρήτης, όπου Κρητικοί, λοιποί Έλληνες, Βρεττανοί, Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί, παρατάχτηκαν απέναντι στο σιδηρόφρακτο θηρίο του Χίτλερ και κατάφεραν αν αναχαιτίσουν τη φόρα που είχε ως τότε ο άξονας, αλλα και να αποδεκατίσουν το επίλεκτο σύνταγμα αλεξιπτωτιστών των Γερμανών, με αποτέλεσμα να χάσει χρόνο και δυνάμεις στα επόμενα βήματα στην Αφρική και τη Ρωσσία.

Οι φωτογραφίες είνα δικες μας και απο το facebook, απο τους : Μανώλη, Κώστα Σπανάκη και  Ειρήνη Καλαϊτζάκη