Παράθυρο για απολύσεις στο δημόσιο

Οι μετατάξεις υπαλλήλων με αορίστου συμβάσεις εργασίας φέρνουν απολύσεις. Αυτό ενδέχεται να προκύψει από την αξιολόγηση των υπαλλήλων η οποία θα γίνεται μέσω ΑΣΕΠ.

Η Ανεξάρτητη Αρχή θα εξετάζει τις αιτήσεις των δημοσίων υπαλλήλων που ζητούν μεταβολή της υπηρεσιακής τους κατάστασης, θα αποφαίνεται αν εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις που τίθενται με βάση συγκεκριμένα αντικειμενικά κριτήρια (ειδικότητα, χρόνια υπηρεσίας, κλάδος, τίτλοι σπουδών, οικογενειακή κατάσταση, αποδοτικότητα κ.λπ.) και θα δίνει το πράσινο φως για τη μετάταξη.

Ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στο Βήμα fm τάχθηκε κατά των «τυφλών και οριζόντιων μετατάξεων» και ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε ένα σύστημα αξιολόγησης όσων τελούν υπό μετάταξη υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ. Αυτό σημαίνει ότι οι υπό μετάταξη υπάλληλοι, κυρίως των ΔΕΚΟ, που δεν πληρούν τα κριτήρια θα απολύονται.

«Να δούμε εάν όντως αξίζει κάποιος να περάσει στο Δημόσιο. ‘Οποιος δεν είναι άξιος, δεν χρειάζεται να συνεχίσει να επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών. Εξηγώντας το άξιος, ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι ένας δημόσιος υπάλληλος πρέπει να είναι επιμελής, ευσυνείδητος και καλός συνάδελφος.

Το θέμα επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος τόνισε ότι απολύσεις δε θα γίνουν αλλά κατά τη διάρκεια μετατάξεων που θα κρίνει το ΑΣΕΠ με τις δικές του ορθολογικές και αντικειμενικές διαδικασίες εάν θα πρέπει να διακοπεί η συνεργασία με κάποιους εργαζόμενους.

Υποστήριξε δε τη θέση του λέγοντας ότι ήδη χωρίς να απολυθεί κανένας υπάλληλος το δημόσιο έμεινε κατά 52 χιλιάδες υπαλλήλους λιγότερους το 2010 ενώ προσελήφθησαν μόνο 1.000 άτομα.

Όλα τα παραπάνω θα ισχύσουν από το 2012 οπότε και θα ισχύσουν υποχρεωτικά οι μετατάξεις μετά τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημόσιων οργανισμών.

Απόφαση της κυβέρνησης είναι η κινητικότητα να μην εφαρμόζεται μόνον για τις υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα αλλά και από και προς τις ΔΕΚΟ και από και προς τους ΟΤΑ.

Οι μετακινήσεις των υπαλλήλων θα εξαρτώνται:

– από τις ανάγκες των υπηρεσιών ιδιαίτερα μετά και το κλείσιμο της στρόφιγγας των προσλήψεων λόγω Μνημονίου

– από τα προσόντα που διαθέτουν, κατά πόσο, δηλαδή, αυτά τα προσόντα συνάδουν με τα «περιγράμματα των θέσεων εργασίας»

– από την αξιολόγησή τους.

Στο πλαίσιο της κινητικότητας εξετάζεται και η δυνατότητα πολυετών αδειών άνευ αποδοχών σε υπαλλήλους με δικαίωμα επιστροφής στην υπηρεσία τους.

Real news