Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο μουσικό προαύλιο του Badminton

Παρουσίαση του Καλοκαιρινού προγράμματός του έκανε το Θέατρο Badminton την Τρίτη.

Γενικός τίτλος παραστάσεων «Στο Πανί και Στο Γυαλί» με θέματα εμπνευσμένα από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Μουσικές βραδιές γεμάτες καλή μουσική από τις: 1η Ιουνίου έως και 24 Σεπτεμβρίου με μια σειρά μεγάλων καλλιτεχνών να παρελαύνουν.

Στην παρουσίαση του προγράμματος στο Θέατρο Badminton παραβρέθηκαν σχεδόν όλοι οι καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν στο Μουσικό Προαύλιο.

Την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ εγκαινιάζει ο Μίμης Πλέσσας μαζί με τη Σόνια Θεοδωρίδου σε ένα Ρεσιτάλ τραγουδιού που αποτελείται από πιάνο φωνή. Ο κύριος Μίμης Πλέσσας που παραβρέθηκε στην εκδήλωση αστειεύτηκε λέγοντας ότι τον επέλεξαν λόγω αρχαιότητας προκαλώντας γέλιο στους παρευρισκομένους.

Στη συνέχεια θα εμφανιστεί ο Ηλίας Λιούγκος και η Ελένη Τσαλιγοπούλου ερμηνεύοντας και παίζοντας τραγούδια αλλά και ορχηστρικά του Μάνου Χατζιδάκι από τον ελληνικό και διεθνή κινηματογράφο με την παράστασή τους να ονομάζεται: «Μην τον ρωτάς τον ουρανό».

Σειρά έχει ο Μίλτος Πασχαλίδης με τίτλο παράστασης: «Κάποτε θα’ ρθουν να σου πουν», παράσταση που αποτελείται από τραγούδια από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Τραγούδια που έχουμε όλοι αγαπήσει και έχουν γράψει τη δικιά τους ιστορία.sd

Η Μελίνα Ασλανίδου είναι αυτή που για τρεις μέρες ερμηνεύει κινηματογραφικά τραγούδια από το 1963 έως και το 1970 στην παράσταση της με τίτλο: «Τι σου’ κανα και πίνεις».

Τη σκυτάλη παίρνει ο Κώστας Μακεδόνας , με το «Που πας χωρίς αγάπη». Μαζί του και η Σαββέρια Μαργιολά που μαζί θα ερμηνεύσουν τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα από τον ελληνικό κινηματογράφο με το χαρακτηριστικό ήθος και ύφος του δημιουργού τους.

Από τις 30 Ιουνίου έως και τις 2 Ιουλίου ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος αλλά και η Έλλη Πασπαλά θα εμφανιστούν μαζί στο «Με τα μάτια κλειστά», ερμηνεύοντας τραγούδια ορχηστρικά του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου από ταινίες και σήριαλ. Τραγούδια που ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος έχει γράψει για συνολικά 25 ταινίες και σήριαλ τα τελευταία 20 χρόνια.

Για τις επόμενες 3 μέρες η Ρίτα Αντωνοπούλου και η Γιώτα Νέγκα ενώνουν τις γυναικείες δυνάμεις τους με μια παράσταση που ονομάζεται «Η ζωή χωρίς αγάπη είναι άδεια». Οι δύο γυναίκες θα ερμηνεύσουν μεγάλα τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο που σφράγισαν με τις ερμηνείες τους η Βίκυ Μοσχολιού και η Τζένη Καρέζη.

Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε τον Παναγιώτη Πετράκη και τη Νάντια Μπουλέ , δύο νέους καλλιτέχνες, να ερμηνεύουν τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες από τα μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη. Η παράστασή τους ονομάζεται «Μένουμε πάντα παιδιά».

«Αν θυμηθείς τ΄ όνειρό μου», από τον Βασίλη Λέκκα που θα μας παρουσιάσει αγαπημένα τραγούδια και ορχηστρικά από τη μεγάλη οθόνη του Μίκη Θεοδωράκη για τις επόμενες τρεις ημέρες!

«Στα ίδια μέρη» από τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και την Αναστασία Μουτσάτσου ενώ στην παράστασή τους συμμετέχει και ο Χάρης Μακρής. Τα τραγούδια που θα ερμηνεύσουν θα είναι από τα έγχρωμα σήριαλ της ελληνικής τηλεόρασης και θα μας φέρουν λίγα χρόνια πιο κοντά στο σήμερα.

Από τις 3 έως και τις 5 Αυγούστου ο Γιάννης Ντουνιάς με τη συμμετοχή της Βάλιας Τσιριώτη θα παρουσιάσει λαϊκά τραγούδια που ερμήνευσε ο Στέλιος Καζαντζίδης σε ταινίες του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου.

Οι εμφανίσεις στο θέατρο Badminton επιστρέφουν στις 25 Αυγούστου με 2 θεατρικές γυναίκες. Την Μπέσυ Μάλφα και την Ματθίλντη Μαγγίρα η οποίες θα τραγουδήσουν τραγούδια της Ρένας Βλαχοπούλου στην παράστασή τους, «Γλυκιά Ζωή».

«Πέρα από τη θάλασσα» για τον Μπάμπη Στόκα και τη Λιζέτα Καλημέρη, εγκαινιάζοντας τον Σεπτέμβρη. Τα τραγούδια που θα ακούσουμε είναι εκείνα που έγραψε για τον κινηματογράφο ο Γιάννης Μαρκόπουλος.

«Μια αγάπη για το καλοκαίρι» για τη Δέσποινα Ολυμπίου και τον Γιώργο Παπαδόπουλο. Τα ερωτικά του cinema καλούνται να ερμηνεύσουν οι δύο καλλιτέχνες για 3 ημέρες!

«Άσε το χεράκι σου» λέγεται η παράσταση στην οποία θα εμφανιστεί η Ελεονώρα Ζουγανέλη. Η νεαρή τραγουδίστρια θα ερμηνεύσει τραγούδια σε στίχους Αλέκου Σακελλαρίου που έχουν παίξει στις ταινίες του.

Τέλος το πρόγραμμα θα κλείσει με τον Μπάμπη Τσέρτο στις 22 έως και 24 Σεπτεμβρίου. Μαζί του η Ειρήνη Τουμπάκη για να τραγουδήσουν μαζί εμβληματικά «ελαφρά» τραγούδια από ασπρόμαυρες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Φέτος το Badminton βγάζει τραπεζάκια έξω και μεταμορφώνεται έτοιμο να χαρίσει στο κοινό όμορφες μελωδικές καλοκαιρινές βραδιές.

Το πρόγραμμα μιλάει από μόνο του και το συναίσθημα που μας δόθηκε μέσα από την παρουσίαση είναι ότι αυτή η μάζωξη καλλιτεχνών έγινε καθαρά με γνώμονα την αγάπη για το καλό τραγούδι.

Μετά την παρουσίαση του προγράμματος, τον λόγο πήρε ο μεγάλος Μίμης Πλέσσας ο οποίος με πολύ χιούμορ εξήγησε σε όλους μας τη «δύναμη» της παραγγελιάς.. Τη δύναμη του να σου ζητάνε τραγούδια με ένα θέμα για ένα έργο και από εκεί να παίρνεις αφορμή για κάτι μεγάλο και καλό. Μάλιστα, αποφάσισε να μας διηγηθεί και μια ιστορία που συνέβη παλαιότερα. Γάλλοι τον είχαν προσεγγίσει για να πάρουν τραγούδι του και η χαρά του όμως μας είπε δεν περιγραφόταν. Εκείνο δε, που δεν περίμενε ήταν ότι το τραγούδι που επιλέχθηκε ήταν το γνωστό μας «Φσστ Μπόινγκ» που τραγούδησε ο Κώστας Βουτσάς.

Το μικρόφωνο πήρε ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος που όπως δήλωσε, πολύ πρόσφατα συνειδητοποίησε ότι έχει γράψει για 25 ταινίες και σήριαλ ενώ και εκείνος μίλησε με τα καλύτερα για την «παραγγελιά». Στην αρχή κατάφερε να μιμηθεί τον Μάνο Χατζηδάκι δημιουργώντας γέλιο στο κοινό ενώ στην συνέχεια μίλησε για την τύχη που είχε να γράφει για την τηλεόραση την εποχή που ακόμη η κάμερα δεν ήταν τρικάμερο αλλά με προδιαγραφές κινηματογράφου.

Τέλος, ο λόγος πέρασε στον Μάκη Δελαπόρτα που μίλησε για τις 2 παραστάσεις που επιμελείται, εκείνη της Νάντιας Μπουλέ και του Παναγιώτη Πετράκη αλλά και της Μπέσυς Μάλφα με την Ματθίλντη Μαγγίρα. Ο Μάκης Δελαπόρτας μίλησε για την μεγάλη αγάπη που τρέφει για τον Ελληνικό κινηματογράφο αλλά και για τους δυο καλούς του φίλους, Ρένα Βλαχοπούλου και Γιάννη Δαλιανίδη.

Κάπως έτσι η παρουσίαση έφτασε στο τέλος της αφήνοντας μας μια προσμονή για το καλοκαίρι στο Badminton. Η φιλοξενία του θεάτρου ήταν πολύ ζεστή όπως και το κλίμα που επικρατούσε!

[tralala.gr]