Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Στρος Καν

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινικ Στρος Καν, από το αρμόδιο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, όπου του απαγγέλθησαν κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση, απόπειρα βιασμού και ομηρίας.

Η δικαστής που εξετάζει την υπόθεση σε βάρος του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ζήτησε την προφυλάκισή του παρότι οι συνήγοροί του ζητούσαν να αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης 1 εκατ. δολαρίων. Ορίστηκε νέα δικάσιμος την 20ή Μαΐου.

Μια 32χρονη καμαριέρα κατέθεσε μήνυση για επίθεση και απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης, αφού «απέδρασε» από το δωμάτιο του 62χρονου Στρος-Καν στο ξενοδοχείο Sofitel στην Τάιμς Σκουέαρ.

To άλλοθι που προβάλει

Οι δικηγόροι του Ντομινίκ Στρος-Καν  υποστηρίζουν πως έχουν απόδειξη ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ βρισκόταν σε εστιατόριο και γευμάτιζε με την κόρη του την ώρα που φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά σε καμαριέρα ξενοδοχείου, μετέδωσε σήμερα ο γαλλικός ραδιοσταθμός RMC.

Ο RMC μετέδωσε πως οι δικηγόροι εντόπισαν όλες τις κινήσεις του Στρος-Καν και διαπίστωσαν ότι έφυγε από το ξενοδοχείο το μεσημέρι, αφού πλήρωσε τους λογαριασμούς του και παρέδωσε το κλειδί του. Στη συνέχεια πήγε να γευματίσει με την κόρη του και πήρε ταξί για το αεροδρόμιο.

Αυτό σημαίνει ότι είχε ήδη αναχωρήσει από το ξενοδοχείο την ώρα που η καμαριέρα ισχυρίζεται ότι την κυνήγησε σ’ ένα διάδρομο, την υποχρέωσε δια της βίας να μπει σ’ ένα δωμάτιο και της επιτέθηκε, αναφέρει ο RMC στον ιστότοπό του, προσθέτοντας ότι οι δικηγόροι έχουν υλικές αποδείξεις και αυτόπτες μάρτυρες.

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν απολαμβάνει διπλωματικής ασυλίας απέναντι στις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση που τον βαραίνουν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης. Εάν κριθεί ένοχος αντιμετωπίζει βαριά ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών.

Νωρίτερα οι δικηγόροι του δήλωναν ότι ο Στρος-Καν θα δηλώσει αθώος ενώπιον του δικαστή. «Ο πελάτης μας συναίνεσε πρόθυμα στην επιστημονική και ιατροδικαστική εξέταση απόψε, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης και για την ώρα έχουμε συμφωνήσει για την αναβολή της κλήσης ενώπιον του δικαστηρίου μέχρι αύριο το πρωί», δήλωσε ο Γουίλιαμ Τέιλορ, δικηγόρος του Ντομινίκ Στρος Καν στους δημοσιογράφους έξω από το Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν.

Reporter.gr