Το πρόγραμμα εκδηλώσεων “Τυλίσσεια 2011”

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυλίσσου οργανώνει για την άνοιξη και το καλοκαίρι 2011 εκδηλώσεις με περίσσιο μεράκι και αισθητική άποψη ξεχωριστή.

Ανταποκρίνεται στο αίτημα των καιρών και συγκεντρώνει θέματα και πρόσωπα τα οποία είναι ικανά να χαράξουν δρόμους ανάπτυξης και ουσιαστικής ψυχαγωγίας.Οι τομείς του Πολιτισμού , της Οικονομίας , του Περιβάλλοντος,της Ιστορίας, του Αθλητισμού , της Επιστήμης αποτελούν τη βάση του προγράμματος που διαρκεί από την 1η Μαΐου ως και τις 27 Αυγούστου.

H αρχή των εκδηλώσεων τοποθετείται την Κυριακή 1η Μαΐου, οπότε μια σειρά δράσεων εγγυάται στους καλεσμένους πως θα υποδεχτούν το Μάη πολύ ξεχωριστά και βεβαίως με δωρεάν συμμετοχή!!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ στην Κέρη! Στο πανέμορφο δάσος της Κέρης (μετά το παραδοσιακό χωριό Αρόλιθος, 3 χλμ προς Μάραθος) σας προσκαλούμε να καλοσωρίσετε το Μάη με την συντροφιά σας , την οικογενειά σας, καλεσμένοι όλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυλίσσου:

παραδοσιακό αντικριστό κρέας,εκλεκτά τυριά,μέλι και άλλα αγαθά της Κρητικής φύσης, καλό ντόπιο κρασί, ρακί,γλυκά , καφέ, ζεστή σοκολάτα, φρούτα όλα κερασμένα στην…υγειά της Άνοιξης και της όμορφης παρέας που θα στήσουμε!

Συμμετέχουν : Παγκρήτιος Σύλλογος Φίλων Αλόγων (ΠΑΣΥΦΑ) με επίδειξη Γιοργαλίδηκων, καλπασμού και άλλων ειδών αλόγων για τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας.

Αγώνας ταχύτητας αλόγων- Άμαξα του ΠΑΣΥΦΑ στη διαθεσή σας για περιήγηση. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ “ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ”-Τμήμα Τοξοβολίας σε επίδειξη αλλά και …εκμάθηση για όποιον επιθυμεί από τον υπεύθυνο του Τμήματος Μιναδάκη Γιώργο (Προπονητή Τοξοβολίας)

Την μουσική μας διασκέδαση αναλαμβάνουν οι : Ρεθυμνιωτάκης Μιχάλης (λύρα) τραγούδι, Αστυρακάκης Νίκος (λαούτο), Φιολιτάκης Γιάννης (κιθάρα)

Απευθείας μετάδοση της εκδήλωσης από τον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ:10:00 π.μ

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

ΜΑΙΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΜΑΪΟΥ

Κυνήγι θησαυρού με την πρωτοβουλία οργάνωσης του 2ου ΕΠΑΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και τη συμμετοχή του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΥΛΙΣΣΟΥ.

Ακολουθεί περιβαλλοντική εθελοντική δράση από τους μαθητές και των δύο σχολείων.

Ώρα έναρξης :10:30 π.μ. στον προαύλιο χώρο του Δ.Σ Τυλίσσου

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΪΟΥ

Βράβευση της Πρωταθλήτριας Ευρώπης στο μήκος, Στέλλας Πιλάτου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυλίσσου για την πολύτιμη προσφορά της στον ελληνικό αθλητισμό.

Θα προηγηθεί ομιλία από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Τοξικολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αριστείδη Τσατσάκη, με θέμα «Πρωταθλητισμός- ντόπινγκ»

Ώρα έναρξης :12:00 π.μ.: Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δ.Σ.Τ

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΪΟΥ

Εκδρομή- ξενάγηση στη Σπιναλόγκα και στην Πλάκα Ελούντας από τον ηθοποιό Γιάννη Πανταγιά. Σημείο συνάντησης ταχυδρομείο Τυλίσσου ΩΡΑ: 09:00 π.μ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΪΟΥ

ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

Ομιλητές: Σπύρος Δανέλλης Ευρωβουλευτής: ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «Η περίπτωση ΤΥΛΙΣΣΟΣ».

Γιώργος Αεράκης Αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων-Ποιότητας Υπηρεσιών και Επιμόρφωσης Προσωπικού Δήμου Ηρακλείου: ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Αγγελική Σχοιναράκη Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης-Διαφάνειας- Εξυπηρέτησης του πολίτη Δήμου Ηρακλείου: Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

Ώρα έναρξης: 18:30 μ.μ. Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δ.Σ.Τυλίσσου

ΙΟΥΝΙΟΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ: Κρητικός οίνος ευφραίνει καρδίαν

Ομιλητής Εμμανουέλλα Πατεριανάκη Οινολόγος ΩΡΑ: 19:00 μ.μ. αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δ.Σ.Τυλίσσου. Μετά την ομιλία ακολουθεί γευστική δοκιμή οίνων.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ

Σφαιροβολία Κρητικό βόλι από την Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην σφαίρα Φρόσω Βαγγέ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίδειξη και ενημέρωση και πρακτικό μέρος συμμετοχής του κοινού ΩΡΑ: 18:00 μ.μ .

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

Περιβάλλον – ανακύκλωση: «Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί για την εξαφάνιση των σκουπιδιών» Ομιλητής Καγιαμπάκη Άννα Διδάκτωρ Περιβαλλοντολόγος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωροταξικού Σχεδιασμού Περιφέρειας Κρήτης.

Οικιακή κομποστοποίηση: Παρουσίαση και επίδειξη από τον Γεωπόνο Δημήτρη Σταματάκη Γεωπόνο Τ.Ε. Υπεύθυνο Χ.Υ.Τ.Α. Δήμου Χερσονήσου. ΩΡΑ: 18:30 μ.μ. αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δ.Σ.Τυλίσσου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ

Κλήδωνας: κεντρική πλατεία Τυλίσσου

Με το μουσικό συγκρότημα Σαλούστρου Βασίλη ΩΡΑ: 21:00 μ.μ.

ΙΟΥΛΙΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ

Επιμνημόσυνη Δέηση στην μνήμη του Οπλαρχηγού Μαλεβυζίου Παναγιώτη Ζερβουδάκη, μετά το πέρας της Κυριακάτικης Λειτουργίας.

Αγώνες Πυγμαχίας από τον Αθλητικό Σύλλογο «ΜΙΝΩΑΣ»

Υπεύθυνος διοργάνωσης :Ανδρέας Γιαννακόπουλος Προπονητής Εθνικής Ομάδας Πυγμαχίας.

Ώρα έναρξης:19:00 μ.μ. Γήπεδο Τυλίσσου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ

Εκπαιδευτική επίσκεψη των μικρών μας φίλων στις εγκαταστάσεις των Εκτυπώσεων ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ που περιλαμβάνει ξενάγηση στους χώρους του τυπογραφείου και των άλλων τμημάτων, προβολή dvd (διάρκειας 45 λεπτών) σχετικά με την ιστορία της Τυπογραφίας και του βιβλίου. ΩΡΑ 10:00 π.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ

Αθλητικά δρώμενα .Υπεύθυνοι οργάνωσης Παύλος Ποτουρίδης –Ελένη Μανούσακα Καθηγητές Φυσικής Αγωγής.

Πολιτιστικοί Σύλλογοι Κεραμουτσίου, Μονής, Τυλίσσου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

Τιμητική βραδιά αφιερωμένη στον μαντιναδολόγο Αριστείδη Χαιρέτη Γιαλάφτη.Χαιρετισμός από την δημοσιογράφο Γωγώ Σωτηρίου.

Απονομή πλακέτας από το Δήμαρχο Μαλεβυζίου Κώστα Μαμουλάκη.

Τη βραδιά θα συνοδεύσουν μουσικά τα παιδιά του τιμώμενου: Στέφανος Χαιρέτης λύρα, Βασίλης Χαιρέτης λαούτο καθώς και άλλοι εκλεκτοί καλλιτέχνες της κρητικής μουσικής. ΩΡΑ: 20:00 μ.μ. Κεντρική πλατεία Τυλίσσου

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Πανηγύρι του Αφέντη Χριστού. Ακολουθία Εσπερινού, κέρασμα φρούτων και ρακής. Κεντρική πλατεία Τυλίσσου. ΩΡΑ: 18:00 μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Επίσκεψη- ξενάγηση στο χώρο των ανακτόρων της Τυλίσσου με την Ξεναγό Αθηνά Σφακάκη. (09:30 π.μ.)

Ομιλία της ίδιας με θέμα «Η καθημερινή ζωή των Μινωιτών» (11:30 π.μ.)

Και για τη νύχτα της μεγάλης Πανσελήνου

Πανσέληνος στις Αρχαιότητες της Τυλίσσου

Μια βραδιά με ζωντανή τζαζ μουσική από την μπάντα “You Are What U Do – Κώστας Κουβίδης”.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ομιλία του Νίκου Σκουλά πρώην Υπουργού Τουρισμού Με θέμα «Τουρισμός και Γεωργία – Ενιαίο παραγωγικό σύμπλεγμα».

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Μεγάλο πάρτυ με τη συνδιοργάνωση των Πολιτιστικών Συλλόγων Μονής, Κεραμουτσίου και Τυλίσσου με θέμα…ελεύθερο!!!!

Σημείο συνάντησης σταυροδρόμι Φλέγας ΩΡΑ: 21:30 μ.μ.