Ανεβαίνει ο υδράργυρος το σαββατοκύριακο

Ηλιοφάνεια θα σημειωθεί σε ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί εντάσεως 7 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά πρόσκαιρα βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις και θα βρέξει στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις και θα βρέξει στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις και θα βρέξει στα ηπειρωτικά και ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις και θα βρέξει στα ορεινά.  Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις και θα βρέξει στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Τη Δευτέρα αρχικά θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, αλλά στα δυτικά και τη Μακεδονία από το μεσημέρι θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα ανατολικά και νότια θα κυμανθεί σε υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

[protothema.gr]