New York Times : Η Ελλάδα πρέπει να φύγει απο το ευρώ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι «New York Times», αναφερόμενοι στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, ενώ τονίζουν ότι η έξοδός της από την ευρωζώνη θα την ωφελήσει. Όπως τονίζεται στο άρθρο που υπογράφει ο Mark Weisbrot, «η έξοδος της χώρας από τη ζώνη του ευρώ θα είναι λιγότερο επιζήμια από μία ύφεση πολλών ετών».


Η συντάκτης φέρει το παράδειγμα της Αργεντινής του 2001, για να στηρίξει τα λεγόμενά του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η χώρα, η οποία ύστερα από 3,5 χρόνια βαθιάς ύφεσης, αποδεσμεύτηκε από το δολάριο. Παρά τα καταστροφολογικά σενάρια περί οικονομικής καταστροφής της Αργεντινής, όπως τονίζεται, η Αργεντινή κατάφερε να ανακάμψει. «Ο κύριος λόγος για την ταχεία ανάκαμψη της Αργεντινής ήταν ότι τελικά απελευθερώθηκε από την τήρηση της δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής που κατέπνιγαν την ανάπτυξη» σημειώνεται.
Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να ανακάμψει μέσω μιας «εσωτερικής υποτίμησης».
Καταλήγοντας, ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι η Ελλάδα δεν έχει την «πολυτέλεια» να διευθετήσει κάποια συμφωνία η οποία θα οδηγεί στην ανάπτυξή της και στην έξοδο από την κρίση. Εφόσον οι ευρωπαϊκές δυνάμεις δεν μπορούν να της προσφέρουν κάτι άλλο, τότε καλό θα ήταν οι αρμόδιοι να σκεφτούν σοβαρά την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Fimotro

ΣΧΟΛΙΟ

Λυσσάξανε πιά !! Αντε να τους κάνουμε το χατηρι γιατί θα μας πάθουνε και τίποτα…