«Ο Αχόρταγος» του Δημήτρη Ψαθά, από το ΕΠΑΣ Χανίων


Στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας που διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων, οι Κοινωφελής Επιχειρήσεις Χανίων και Ελ. Βενιζέλου, η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Χανίων και το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, το Σάββατο 14 και την Δευτέρα 16 Μαΐου 2011, στο Θέατρο “Δημήτρης Βλησίδης”, ώρα 19.30, το ΕΠΑΣ Χανίων θα παρουσιάσει το έργο του Δημήτρη Ψαθά “Ο Αχόρταγος”.

Λίγα λόγια για το έργο
Οι μέρες που ζούσε άνεργος και πεινασμένος ο Χρήστος ανήκουν πια στο παρελθόν αφού ένα τροχαίο ατύχημα γίνεται η αιτία να αλλάξει τελείως η ζωή του. Η οικογένεια της … απρόσεχτης οδηγού, που τον χτύπησε με το αυτοκίνητο της, θα του προσφέρει όχι μόνο δουλειά αλλά και μια ευκαιρία στον έρωτα. Ο γάμος με την κόρη του αφεντικού του θα μπορούσε να ολοκληρώσει την ευτυχία του… Σε αντιπαράθεση, όμως, με τον πεθερό του, θα τον φέρει η αδηφαγία του, που τον κάνει να θέλει να κάνει δικό του ότι υπάρχει γύρω του, μη χορταίνοντας ποτέ…!!!
Ένας αχόρταγος άλλωστε δεν ικανοποιείται ποτέ….!!!
Κι αυτό δεν αλλάζει με το πέρασμα των χρόνων….. Αχόρταγος παραμένει και ο σημερινός άνθρωπος, πράγμα που συντελεί ώστε το έργο του Ψαθά που γράφτηκε πριν από 45 χρόνια, να παραμένει μια σταθερή διαχρονική αξία…….

Συντελεστές
κ. Καπάνταης: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΟΥΖΕΝΑΚΗΣ
κα Καπάνταη: ΦΑΝΗ ΚΑΤΣΙΑ
Χρήστος Χρυσάφης: ΜΑΡΙΑ ΚΟΚΟΝΑΚΗ
Λένα: ΕΛΕΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Τώνης: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ντίνα: ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ
Λουκία: ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΜΙΣΑΚΗ
Σοφούλα: ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΥΛΙΔΟΥ
Ανθούλα: ΣΤΕΛΛΑ ΚΟΥΡΝΙΔΑΚΗ
Μανόλης: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗΣ
Αχιλλέας: ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΨΥΛΛΑΚΗΣ
Νίκη: ΣΟΦΙΑ ΜΕΛΙΚΙΔH

Υπεύθυνοι Καθηγητές:
ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΟΥΡΒΑΧΑΚΗΣ
ΒΙΚΥ ΖΟΥΡΙΔΑΚΗ