Έκλεισε οριστικά πρατήριο με πειραγμένες αντλίες

Στην οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας ου πρατηρίου υγρών καυσίμων που εντοπίστηκε χθες με πειραγμένες αντλίες και με αποθήκη με πληθώρα ηλεκτρονικών εξαρτημάτων- παρεμβατικών μηχανισμών προχώρησε την Τρίτη (10/5) το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Στο πρατήριο που βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 24 στο Μοσχάτο εντοπίστηκαν αρχικά τέσσερις  παρεμβατικοί μηχανισμοί σε αντλίες απλής αμόλυβδης βενζίνης, οι οποίοι αλλοίωναν τις ενδείξεις των αντλιών, δείχνοντας μεγαλύτερη ποσότητα από την πραγματικά πωλούμενη, εξαπατώντας με τον τρόπο αυτό τους καταναλωτές.

Στο ίδιο πρατήριο εντοπίστηκε εργαστήριο – αποθήκη με πληθώρα ηλεκτρονικών εξαρτημάτων- παρεμβατικών μηχανισμών-, ικανών για παρόμοιες αλλοιώσεις των ποσοτήτων της βενζίνης.

Τα ευρήματα αυτά κατασχέθηκαν από την αστυνομία μαζί με δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές που βρέθηκαν στον ίδιο χώρο.

Ήδη από τη Δευτέρα (9/5) σφραγίστηκαν οι αντλίες και την Τρίτη (10/5) γίνονται οι αναγκαίες ενέργειες για την οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του πρατηρίου.

Παράλληλα η Ελληνική Αστυνομία διερευνά την υπόθεση σε βάθος, με βάση τα στοιχεία τα οποία συνελέγησαν.

Καταδικάζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών

“Να ξηλώσει το σύνολο των πρατηρίων που χρησιμοποιούν μεθόδους κλοπής των καταναλωτών” καλεί την κυβέρνηση η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος με αφορμή τον εντοπισμό πρατηρίου με “πειραγμένες” αντλίες.

Η Ομοσπονδία προσθέτει ότι “οι λεγόμενες “φθηνές τιμές” που συσσωρεύουν “ουρές” αυτοκινήτων, χωρίς εκ των προτέρων να τα θεωρούμε όλα παραβάτες, πρέπει να υποψιάσουν τα ελεγκτικά όργανα” και ότι η μέση τιμή της Αττικής που χρησιμοποιείται ως βάση για την επιβολή πλαφόν είναι πλασματική, συνεπώς το πλαφόν πρέπει να αρθεί ή να διορθωθεί.

Τέλος, η ΟΒΕ κάλεσε τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών που έχουν συμβάσεις αποκλειστικής συνεργασίας, εφόσον διαπιστώσουν ότι κάποια πρατήρια παραβαίνουν τη νομιμότητα, να κατεβάσουν τα σήματά τους από αυτά “διότι θα θεωρηθεί ότι καλύπτουν τους παραβάτες”.

Digital Crete