Ξεκίνησαν οι πρόβες των χωρών του δεύτερου ημιτελικού της Eurovision

Η Τρίτη ήταν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μέρα, καθώς είχαμε την ευκαιρία να δούμε μερικές από τις πιο συζητημένες συμμετοχές στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

Ήταν η πρώτη πρόβα για τις οχτώ από τις δεκαεπτά χώρες που θα συμμετάσχουν στο δεύτερο ημιτελικό, στις 27 Μαΐου: Λιθουανία, Αρμενία, Ισραήλ, Δανία, Ελβετία, Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν και Ουκρανία.

Νωρίς το πρωί, οι Inculto ανέβηκαν στη σκηνή για να κάνουν πρόβα το “Eastern European Funk”. Η παρουσίαση του τραγουδιού δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα από αυτό που είχαμε δει στον τελικό της χώρας τους. Χορεύουν, τραγουδούν, κάνουν πως παίζουν με πλαστικά μουσικά όργανα και στο τέλος …βγάζουν τα παντελόνια τους και μένουν με ασημένια μποξεράκια! Καθ’ όλη τη διάρκεια του τραγουδιού είναι εξαιρετικά προσηλωμένοι στο να εκτελέσουν σωστά τη χορογραφία και μοιάζουν αγχωμένοι. Λόγω της φύσης του τραγουδιού, θα ήταν καλό να χαλαρώσουν, για να μπορέσουν να ξεσηκώσουν το κοινό και τους τηλεθεατές.

Η Eva Rivas κατάφερε στην πρόβα της να δείξει ακόμα μια φορά τρία βασικά χαρακτηριστικά της, δηλαδή το πόσο ψηλή και εντυπωσιακή είναι ακόμα και με φόρμα, το πόσο μακριά μαλλιά έχει και το πόσο καλή φωνή διαθέτει. Στην σκηνή μαζί της βρίσκεται ο Jivan Gasparyan που παίζει την παραδοσιακή αρμενική φλογέρα duduk. Ο μουσικός αυτός είναι και ο γηραιότερος άνθρωπος που έχει ανέβει ποτέ στη σκηνή της Eurovision! Τη συνοδεύουν ακόμα τρεις τραγουδίστριες και ένας χορευτής. Μπορεί ως κατασκευή το τεράστιο κουκούτσι από βερίκοκο, εθνικό σύμβολο της χώρας, να μην ενθουσιάζει, στο τέλος όμως του τραγουδιού ξεπετάγεται από πίσω του μια βερυκοκιά. Συνολικά μοιάζει αρκετά φορτωμένη παρουσίαση, αλλά αναμένουμε να δούμε και τις επόμενες πρόβες με τα κουστούμια για να σχηματίσουμε οριστική άποψη.

Το Ισραήλ διαθέτει σίγουρα μια από τις πιο δυνατές συνθέσεις του διαγωνισμού, την μπαλάντα “Milim”. H παρουσίασή του μοιάζει να στηρίζεται αποκλειστικά στην ερμηνεία και την εκφραστικότητα του Harel Skaat. Στην σκηνή τον συνοδεύουν ένας πιανίστας και δύο τραγουδιστές. Δυστυχώς σε αρκετά σημεία ο Harel μοιάζει να μην πατάει καλά και να φαλτσάρει, πρόβλημα που λογικά θα λυθεί μέχρι την επόμενη πρόβα.

Το “In A Moment Like This” έκαναν πρόβα οι  Chanée και N’Evegreen. Οι εκπρόσωποι της Δανίας δεν διαθέτουν ένα ιδιαίτερα δυνατό κομμάτι, γεγονός που προσπάθησαν να αντισταθμίσουν με τη σκηνική τους παρουσία. Χρησιμοποιούν σκηνοθετικά ευρύματα και τραγουδάνε ο ένας στον άλλον σαν ερωτευμένοι. Δυστυχώς, όμως, παρά τις προσπάθειες τόσο αυτών, όσο και των τραγουδιστών που τους συνοδεύουν στα δεύτερα φωνητικά, το τελικό αποτέλεσμα είναι μάλλον αδιάφορο…

Είχε έρθει η σειρά του Michael von der Heide να κάνει πρόβα το κομμάτι του “Il Pleut de l’Or”. Ντυμένος στα χρυσά, δίνει μια πολύ όμορφη ερμηνεία. Στην σκηνή των συνοδεύουν τρεις τραγουδίστριες με χορογραφία και ντύσιμο που παραπέμπει σε …καλλιστεία και ένας τραγουδιστής που παίζει μπαλαλάικα. Στην τελευταία πρόβα του κομματιού χρησιμοποιήθηκαν πυροτεχνήματα.

Στην απλότητα φαίνεται να έχει επενδύσει η εκπρόσωπος της Σουηδίας Anna Bergendahl. Στην αρχή βγαίνει να ερμηνεύσει το κομμάτι “This is My Life” με συνοδεία μόνο μιας κιθάρας. Έπειτα η κιθάρα φεύγει και στην σκηνή ανεβαίνουν πέντε τραγουδιστές που τη συνοδεύουν στα δεύτερα φωνητικά. Τα μόνα εφέ είναι η χρήση ανεμιστήρων. Τα χρώματα που εναλλάσσονται είναι το κόκκινο και το άσπρο.

Η επόμενη που ανεβαίνει για πρόβα είναι η περιβόητη Safura. Μετά από τόση προώθηση και τόση διαφήμιση είναι λογικό να υπάρχει μεγάλη περιέργεια γύρω από την παρουσία της και κυρίως την χορογραφία, την οποία, όπως μας θυμίζουν συχνά-πυκνά, επιμελήθηκε ο χορογράφος JaQuel Knight, που στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τη Beyonce και την Britney Spears. Ό,τι και να παρουσιάζε είναι λογικό να θεωρηθεί κατώτερο των προσδοκιών. Η Safura τραγουδάει το “Drip Drop” κατέβαίνοντας σκαλιά που ανάβουν. Οι τρεις τραγουδίστριες στα δεύτερα φωνητικά, έτσι όπως είναι ντυμένες και έτσι όπως κινούνται, μοιάζουν βγαλμένες από την “I Am Tour” της Beyonce. Τη συνοδεύει και ένας χορευτής που με τον οποίο αλληλεπιδρά σε λίγα σημεία. Αναμένουμε και τη δεύτερη πρόβα για τυχόν βελτιώσεις στην εμφάνιση του φαβορί Αζερμπαϊτζάν.

Η τρίτη μέρα των προβών ολοκληρώνεται με την Ουκρανία. Είτε αρέσει σε κάποιον το τραγούδι “Sweet People” είτε όχι, η Alyosha διαθέτει πολύ καλή φωνή και το θέμα του κομματιού είναι πολύ επίκαιρο. Η τραγουδίστρια εμφανίζεται μόνη της στη σκηνή, στην οποία κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα. Μπορεί πραγματικά η συμμετοχή της Ουκρανίας να κάνει την έκπληξη!

[musiccorner.gr]