Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 166 είναι οι υποψήφιοι μαθητές από την Κρήτη που θα υποχρεωθούν να ταξιδέψουν στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, με αποτέλεσμα, πέραν των εξόδων με τα οποία θα επιβαρυνθούν οι οικογένειές τους,

που αφορούν φυσικά και στους συνοδούς, επιπλέον προκύπτει και θέμα άνισης μεταχείρισης υποψηφίων οι οποίοι, εκτός των προβλημάτων αναπηρίας, θα επιβαρυνθούν ψυχικά και σωματικά.

Το τεράστιο αυτό πρόβλημα, δημιουργείται μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, να ορίσει ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων ως κέντρα εξέτασης για τους υποψηφίους με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των ΕΠΑΛ της Κρήτης, σχολεία σε Αθήνα και Πειραιά.

Όπως επισημαίνεται σε ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή η βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μαρία Σκραφνάκη με την συγκεκριμένη απόφαση οι απόφοιτοι με αναπηρίες από τα ΕΠΑΛ της Κρήτης ουσιαστικά στερούνται το δικαίωμα προσέλευσης στις εξετάσεις, για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση αφού κρίνεται ιδιαίτερα πιθανή η αποχή πολλών αποφοίτων από τις εξετάσεις αυτές.

Επιπλέον η κα Σκραφνάκη τονίζει πως «με την συγκεκριμένη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα ταλαιπωρίας και κόστους, για την μετακίνηση των μαθητών και των συνοδών τους σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία για όλους μας».

Τέλος καλεί την υπουργό Παιδείας να οριστεί εξεταστικό κέντρο στο νησί για τους 166 υποψηφίους με αναπηρίες των ΕΠΑΛ στην Κρήτη.

rethymnoguide.gr