Κοντά στην αγορά πλοίου η Cretan Lines!

Κοντά σε μία συμφέρουσα συμφωνία, στην αγορά πλοίου 6,6 εκ. ευρώ, που μπορεί να δρομολογηθεί άμεσα στη γραμμή Ρέθυμνο – Πειραιάς και να καλύψει το ακτοπλοϊκό κενό του νομού δηλώνει ότι βρίσκεται η Cretan Lines, αρκεί οι ρεθυμνιώτες άμεσα να δηλώσουν σαφώς ότι στηρίζουν την προσπάθεια και να το πράξουν εμπράκτως αγοράζοντας μερίδες της συνεταιριστικής ναυτιλιακής εταιρείας.
Πρόκειται για ένα συμβατικό πλοίο, περίπου 26 ετών, μήκους 130 μέτρων περίπου, το οποίο έχει χωρητικότητα 1000-1100 επιβατών, 35-40 φορτηγών και 100 Ι.Χ., που χαρακτηρίζεται ως οικονομικό στην κατανάλωση καυσίμων.

Μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση και στο GOODnet.gr ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιάννης Νικολούδης, τόνισε ότι η Cretan Lines έχει έρθει σε καταρχήν συμφωνία με τη ναυτιλιακή εταιρεία του εξωτερικού που πουλάει το πλοίο με τους εξής όρους: ως προκαταβολή να δοθούν 700 χιλιάδες ευρώ και με την παράδοση του πλοίου να συμπληρωθεί το ποσό με 1,5 εκ. ευρώ. Ακολούθως, έχει καταρχήν συμφωνηθεί η αποπληρωμή του συνολικού ποσού των 6,6 εκ. ευρώ (δηλαδή των εναπομείναντων 4,4 εκ. ευρώ) να γίνει μέχρι το τέλος του 2012 και μάλιστα χωρίς ναύλο και τόκους!

Τη δεδομένη χρονική στιγμή η εταιρεία δεν έχει άμεσα διαθέσιμα 700 χιλιάδες ευρώ, αφού το ποσό που έχει στα ταμεία της είναι λίγο μικρότερο, ωστόσο θεωρείται εφικτός ο άμεσος στόχος.

Βασική προϋπόθεση, φυσικά, για την ευτυχή κατάληξη της συμφωνίας είναι να εξασφαλιστεί η εξεύρεση του 1,5 εκ. ευρώ με την αγορά μερίδων από τους ρεθυμνιώτες, σημείωσε ο κ. Νικολούδης, θέτοντας έτσι συγκεκριμένο στόχο τόσο για την εταιρεία όσο και για την ίδια τη ρεθυμνιώτικη κοινωνία. «Μας έλεγαν οι φορείς ότι ήθελαν να μιλάμε επί συγκεκριμένου. Τώρα το κάνουμε και πρέπει αυτή η προσπάθεια να στηριχθεί», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «το πλοίο το είδε ο μηχανικός της εταιρείας, που είναι και μέλος του Δ.Σ., Ρούσσος Λιοδάκης, που μετέβη στο εξωτερικό. Κρίνει ότι είναι αξιόπλοο και μάλιστα μέχρι το τέλος του 2012 δεν χρειάζεται να περάσει από έλεγχο».

Παράλληλα, θεωρείται – σύμφωνα με τον κ. Νικολούδη – επενδυτική ευκαιρία, δεδομένου ότι σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Cretan Lines πριν από λίγες ημέρες αποφασίστηκε ομόφωνα η εταιρεία «να χορηγήσει υπεραξία μέχρι και του διπλάσιου του αριθμού των μερίδων» σε όσους επενδύσουν επί του απαιτούμενου ποσού των 2,2 εκ. ευρώ!

Η επίσημη έγκριση της αποδοχής της συμφωνίας από πλευράς εταιρείας εξωτερικού αναμένεται εντός των ημερών, θεωρείται ωστόσο δεδομένη, όπως μας είπε ο κ. Νικολούδης.

Πάντως, το κρισιμότερο σημείο είναι η στήριξη των ρεθυμνιωτών, στην οποία αποβλέπει η Cretan Lines και γι’ αυτό η εταιρεία προγραμματίζει πιθανότατα την Κυριακή 15 Μαΐου μία συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», ώστε το Ρέθυμνο, όπως είπε ο πρόεδρος, να δηλώσει ότι θέλει το συγκεκριμένο πλοίο και ότι θα ενισχύσει οικονομικά την εταιρεία.

goodnet.gr-της Αγγελικής Καλλέργη