Εκδήλωση μνήμης για τον βομβαρδισμό της π. πόλης στο τέως λιμενικό περίπτερο

Η εκδήλωση μνήμης για τον βομβαρδισμό της παλιάς πόλης των Χανιων που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του τέως Λιμενικού Περιπτέρου βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Χανίων, υπό την προεδρία του δημάρχου, Μανώλη Σκουλάκη.


Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στα γεωγραφικά όρια του νέου Δήμου Χανίων, στο πλαίσιο της 70ής Επετείου της Μάχης της Κρήτης.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο δήμαρχος Χανίων έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εκδήλωση μνήμης που θα πραγματοποιηθεί στην παλιά πόλη των Χανίων που καταστράφηκε από τους γερμανικούς βομβαρδισμούς και που θα λάβει χώρα την Τρίτη 17 Μαΐου στις 8 μ.μ. στο παλιό λιμάνι (τέως Λιμενικό Περίπτερο).
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει αποκαλυπτήρια πληροφοριακής πινακίδας για τον βομβαρδισμό, αναφορά στα γεγονότα από τον κ. Μιχάλη Ανδριανάκη -προϊστάμενο της 28ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων- έκθεση φωτογραφίας με θέμα τις καταστροφές της παλιάς πόλης των Χανίων κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και συναυλία από τη Μικτή Χορωδία Δήμου Χανίων.
Στη σύσκεψη, συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Κουρής, ο προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Σήφης Μαρκάκης και υπηρεσιακοί  παράγοντες του Δήμου.
Την οργάνωση της εκδήλωσης έχουν αναλάβει από κοινού η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και η 28η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

[haniotika-nea.gr]