ΚΤΕΛ Κρήτης: Στην υγεία της συνένωσης

Κάποτε … τα τσούγκριζαν γενικώς, σήμερα όμως τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους με την ευχή να επιτύχει το εγχείρημα της συνένωσης των ΚΤΕΛ Ανατολικής & Δυτικής Κρήτης, σε ένα ενιαίο φορέα, την ΚΤΕΛ Κρήτης.
Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Δυτικής Κρήτης, Γιώργος Τουλουπάκης και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης, Γιώργος Καλιτσουνάκης πριν μερικά χρόνια δε θα μπορούσαν καν να φανταστούν ότι η κόντρα των δύο ΚΤΕΛ θα οδηγούνταν σε ένα “γάμο”, με όλες τις προοπτικές να πετύχει.

Η “βεντέτα” των δύο ΚΤΕΛ είχε γίνει πανελλήνιο θέμα και είχε τροφοδοτήσει το τοπικιστικό μένος και τη διχόνοια ανάμεσα σε Ηράκλειο και Χανιά.

Οι δύο πλευρές έφτασαν στο σημείο να καίνε λάστιχα στους δρόμους, αφού το πρώτο “πείραμα” της συνένωσης δεν ευοδώθηκε.

Οι κύριοι Καλιτσουνάκης και Τουλουπάκης, τα πρόσωπα που κάποτε αποτελούσαν “σημαίες” της αντιπαλότητας, τώρα ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία της ΚΤΕΛ Κρήτης.

“Η νέα αυτή εταιρεία θα έχει τον καλύτερο και το νεότερο στόλο της Ελλάδας. Αφήνουμε πίσω τα λάθη του παρελθόντος” – είπε στο Cretalive ο κ. Τουλουπάκης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι “η προηγούμενη προσπάθεια δεν είχε ούτε αρχή ούτε τέλος”. “Τα παθήματα γίνανε μαθήματα για την επανένωση των δυνάμεων” – πρόσθεσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο Γ. Καλιτσουνάκης δήλωσε στο Cretalive: “Η συνεργασία αυτή, η επαφή ξεκίνησε πριν από την κρίση. Αλλά η κρίση έφερε πιο κοντά την επαναπροσέγγιση και τη συνεργασία”.
Η νέα εταιρεία

Η νέα εταιρεία, ΚΤΕΛ Κρήτης, θα ενώσει το συγκοινωνιακό έργο Λασιθίου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων σε ένα φορέα με ίσα δικαιώματα. Η εταιρεία θα έχει έδρα το Ηράκλειο, αλλά η διοίκηση θα εναλλάσσεται κάθε τρία χρόνια ανάμεσα σε Ηράκλειο και Χανιά.

Η συνένωση εισέρχεται τώρα στην τελική της φάση, ενώ τους τους επόμενους μήνες αναμένεται και η υπουργική “βούλα”.
Αρωγός η Περιφέρεια

Οι δύο πρόεδροι είχαν χθες επαφή με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος ενεθάρρυνε την προσπάθεια, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στην προσπάθεια αυτή.

Όλα αυτά στη σκιά της εκδίκασης των επεισοδίων μεταξύ των ΚΤΕΛ – στο Ρέθυμνο λόγω παραγραφής δεν εκδικάστηκε.
Cretalive