Αντιμνημονιακή Πρωτομαγιά

Με βασικά συνθήματα κατά των απολύσεων, των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και της απαξίωσης του δημοσίου τομέα, θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για την Πρωτομαγιά, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην πλατεία Συντάγματος θα γίνει η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ενώ συγκέντρωση στο Μουσείο και πορεία προς τη Βουλή θα πραγματοποιήσουν πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων. Απεργιακές κινητοποιήσεις στα μέσα μεταφοράς.

Με κεντρικό σύνθημα «διεκδικούμε το σεβασμό των δικαιωμάτων μας» ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Σε ξεχωριστή συγκέντρωση καλεί τους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος με κεντρικό σύνθημα «Δυναμώνουμε την κοινωνική συμμαχία. Υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης – Αλλαγή τάξης στην εξουσία» .

Ενόψει της οριστικοποίησης των μέτρων που θα απαρτίζουν τη βασική δομή του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγράμματος 2012 – 2015 οι συγκεντρώσεις αναμένεται να λάβουν μορφή διαμαρτυρίας ενάντια στο μνημόνιο.

Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους να βάλουν τέλος «στο φόβο και στη μοιρολατρία» και να αντιστρέψουν τη σημερινή κατάσταση.

«Η κυβέρνηση δεν έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να σύρει τους εργαζόμενους σε διαρκή λιτότητα και να εκποιήσει το δημόσιο πλούτο. Η φετινή Πρωτομαγιά και η πανεργατική απεργία στις 11 Μάη πρέπει να είναι οι αγωνιστικές αφετηρίες του εργατικού κινήματος για την ανατροπή της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου και των αντικοινωνικών πολιτικών της», τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απεργίες και στάσεις στα ΜΜΜ

Προβλήματα στις μετακινήσεις θα αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό στην Αθήνα.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν, καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, τα τρένα του ΟΣΕ, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, το Τραμ και ο Προαστιακός, ενώ οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.Κανονικά θα κυκλοφορήσουν τα μπλέ λεοφωρεία.

Στο Μετρό θ΄ απεργήσει το Σωματείο των ηλεκτροδηγών από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια από τη Δουκίσσης Πλακεντίας προς το Αεροδρόμιο.

Στις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς συμμετέχουν τα ναυτεργατικά σωματεία με 24ωρη απεργία, ενώ 4ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα εχει εξαγγείλει η ΠΝΟ (πανελλήνια ναυτική ομοσπονδία). Λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, δεν θα πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια των πλοίων.

24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν και τα πληρώματα των ρυμουλκών ναυαγοσωστικών από τις 6 το πρωί της Κυριακής μέχρι στις 6 το πρωί της Δευτέρας.

Κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων θα τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Δύο συγκεντρώσεις και στη Θεσσαλονίκη

Με δύο συγκεντρώσεις και πορείες μετέχουν στον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς και οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη συγκέντρωση την οποία διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ στις 10 το πρωί συγκέντρωση στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου (στην οδό Εγνατία- Αριστοτέλους και στη συνέχεια πορεία θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν αύριο στη Θεσσαλονίκη τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ καθώς οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της πρωτομαγιάς . Κανονικά προβλέπεται να γίνουν όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις από το αεροδρόμιο “Μακεδονία” .

ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ – ΝΕΤ FM – AΠΕ/ΜΠΕ