Το κύπελλο στην ΑΕΚ !! Νίκησε 0-3 τον Ατρόμητο

Εννέα χρόνια δίχως κούπα ήταν αρκετά για την ΑΕΚ, η οποία με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκο Λυμπερόπουλο επικράτησε με 3-0 του Ατρόμητου στον τελικό Κυπέλλου, που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο, για πρώτη φορά, μετά το 2002.

Το δρόμο για την κατάκτηση του Κυπέλλου άνοιξε ο Μεσσήνιος φορ. Ο «Λύμπε», ο οποίος σήμερα κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, μετά από σέντρα του Σκόκο στο 28’ , έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ιτάνζ. Πάντως, σύμφωνα με το replay, ο «Λύμπε» φαίνεται να είναι σε θέση οφσάιντ.

O Μπάχα στο 77’ διπλασίασε τα τέρματα του «δικέφαλου», ενώ το… κερασάκι στην «τούρτα» για την Ένωση έβαλε ο Καφές, ο οποίος σκόραρε στο 85′, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Κίτρινες: Σκονδράς, Νεμπεγλέρας- Μάκος, Λυμπερόπουλος, Ντιόπ

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης):
Ιτάντζ, Νάστος, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα (82΄ Σαρμιέντο), Σκόνδρας, Τάτος, Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Σαγκανόφσκι (66΄Μπρίτο), Καμαρά (90΄ Σαμπού), Αναστασάκος.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Δέλλας, Μανωλάς, Γεωργέας, Ντιόπ, Λαγός, Μάκος, Λυμπερόπουλος, Σκόκο (32′ Μπαχά), Μπλάνκο (70′ Καφές)

MVP ο Λυμπερόπουλος

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος αναδείχθηκε πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου η ΑΕΚ νίκησε 3-0 τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ.

Ο 35χρονος Μεσσήνιος άσος άνοιξε τον δρόμο προς την επιτυχία, αφού σημείωσε το πρώτο γκολ της αναμέτρησης, ήταν από τις καθοριστικές παρουσίες μέσα στο γήπεδο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και οδήγησε με πάθος την ομάδα του στο τρόπαιο, που για τον ίδιο ήταν το πρώτο στην πολυετή καριέρα του.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Μανόλο Χιμένεθ: «Είναι πολύ σημαντικός αυτός τίτλος. Γι’ αυτό ήρθα στην Ελλάδα και την ΑΕΚ, για να κερδίζω τίτλους! Ευχαριστώ όλους τους παίκτες μας. Ήταν μία σεζόν με άσχημες στιγμές και άσχημα περιστατικά, όμως, καταφέραμε να αντιστρέψουμε το κλίμα και να κατακτήσουμε αυτόν τον τίτλο», είπε, αρχικά, ο προπονητής του «δικεφάλου».

Αναφορικά με το μέλλον του στον πάγκο της Ένωσης, τόνισε: «Αυτή είναι μία στιγμή για να διασκεδάσουμε και ελπίζω αυτός ο τίτλος να μας δώσει ώθηση στα πλέι οφ. Αλλά δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για το συμβόλαιό μου… Συγχαρητήρια στον Ατρόμητο. Άξια βρέθηκε εδώ, αλλά ήμασταν καλύτεροι και κατακτήσαμε το τρόπαιο».

Γιώργος Δώνης:
«Νομίζω πρέπει να πείτε όλοι εσείς τι έγινε. Ο τελικός ήταν παρωδία. Στημένο και σκηνοθετημένο έργο ήταν αυτό σήμερα. Καταρχάς είναι αθλιότητα να τρώνε ξύλο οι παίκτες. Δεν είναι δυνατόν να τρώμε ξύλο. Το ελληνικό κράτος και το ποδόσφαιρό μας είναι ένα μπουρδέλο. Πρέπει να σώσουν οικογένειες που σημάδευαν με πιστόλια. Όλα είναι μια αθλιότητα», είπε αρχικά και εμφανώς εκνευρισμένος συνέχισε: «Όταν μένεις πίσω με γκολ οφ σάιντ τότε η ΑΕΚ κέρδισε έναν κάλπικο τίτλο».

Σεμπάστιαν Σάχα: «Είμαι πολύ χαρούμενος που κατέκτησα το Κύπελλο με την ΑΕΚ. Είναι ο πρώτος μου τίτλος με την ομάδα. Ήταν μια δύσκολη χρονιά για εμάς. Σίγουρα το τρόπαιο αυτό θα το γιορτάσουμε αλλά βλέπουμε και θέλουμε μια καλή συνέχεια. Δεν είναι ωραίο να πανηγυρίζει το Κύπελλο σε μια τέτοια ατμόσφαιρα αλλά εγώ προσωπικά, κρατάω την κατάκτηση του τίτλου».

Τραϊανός Δέλλας: «Είναι πολύ σημαντικό να πάρει έναν τίτλο. Το θέλαμε πάρα πολύ. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Δουλέψαμε πάρα πολύ. Παίξαμε δύσκολα παιχνίδια. Νομίζω πως έφτασε δίκαια εδώ, Χρειάζεται ηρεμία. Να δούμε το μέλλον. Δεν γίνεται να ζει σε αυτή την κατάσταση. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει. Το 3-0 είναι πεντακάθαρο. Αν έγινε κάτι δεν φταίει η ΑΕΚ σαν ομάδα. Από εκεί και πέρα ότι έγινε εκτός».

Αναφερόμενος στη δήλωση του Γιώργου Δώνη, ο οποίος χαρακτήρισε «μπουρδέλο» το ελληνικό ποδόσφαιρο, τόνισε: «Το ξέρουμε αλλά τι να κάνουμε; Νικάμε και γίνονται αυτά. Χάνουμε γίνονται τα ίδια. Κάπου πρέπει να τελειώσει αυτό. Για το παιχνίδι ο Ατρόμητος δεν πρέπει να έχει παράπονα».

Γρηγόρης Μάκος: «Το ευχαριστηθήκαμε σήμερα, ο κόσμος μας βοήθησε, αλλά δεν το ευχαριστηθήκαμε στο τέλος. Είμαστε κυπελλούχοι. Αυτή είναι η ουσία. Τώρα κοιτάμε τα πλέι οφ».

Δημήτρης Μελισσανίδης: «Τα έχω πει τόσες φορές, δεν χρειάζεται να κάνω εγώ δηλώσεις τώρα. Δηλώσεις πρέπει να κάνουν οι πρωταγωνιστές. Και εγώ αγαπάω τους οπαδούς της ΑΕΚ και αυτοί με αγαπάνε. Το θέμα είναι να μπορούμε να βοηθήσουμε, αφού δεν μπορώ, δεν μπορώ να κάνω τίποτα».

Zougla.gr