Oι Πελόμα Μποκιού ξανά μαζί για τον Βλάσση

Οι Πελόμα Μποκιού συναντώνται ξανά σε μία και μοναδική συναυλία για τον Βλάσση, τον τραγουδιστή, ηθοποιό και τηλεπαρουσιαστή Βλάσση Μπονάτσο, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2004 και υπήρξε ένας από τους ιδρυτές του συγκροτήματος.  

Οι Πελόμα Μποκιού -το όνομα του συγκροτήματος προήλθε από τη συνένωση των αρχικών των επωνύμων των μελών του- ξανασμίγουν στη μουσική σκηνή «Κύτταρο» την Πέμπτη 12 Μαΐου. Το «Γαρύφαλλε, Γαρύφαλλε», που ήταν η πιο γνωστή επιτυχία τους, θα ακουστεί και πάλι από την μπάντα των Νίκου Δαπέρη, Νίκου Λογοθέτη, Τάκη Μαρινάκη και Γιάννη Κιουρκτσόγλου, σε μια βραδιά νοσταλγίας γεμάτη μουσική και δυνατές συγκινήσεις. Θα έχει τίτλο «Οι Πελόμα θυμούνται τον Βλάσση» και, εκτός από τους δημιουργούς του συγκροτήματος, από τη σκηνή θα παρελάσει μια ομάδα γνωστών καλλιτεχνών, τραγουδιστών και συγκροτημάτων.

«Ηταν μια σκέψη που είχαμε από παλιά, αλλά δεν ήταν και τόσο εύκολο να συγκεντρωθούν όλοι μαζί γιατί κάποιοι βρίσκονταν στο εξωτερικό» λέει στην Espresso ο υπεύθυνος της παραγωγής της εκδήλωσης. Τα χρήματα από τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν στο «Σπίτι του Ηθοποιού», μια στέγη για τους ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο θέατρο και για την οποία εδώ και είκοσι χρόνια αγωνίζεται η Αννα Φόνσου.

Η πρωταγωνίστρια δηλώνει στην Espresso σχετικά: «Χαίρομαι πολύ που οι Πελόμα Μποκιού σκέφτηκαν το “Σπίτι του Ηθοποιού”, και όχι οι ίδιοι οι ηθοποιοί, που είναι και το σπίτι τους! Θα είμαστε όλοι εκεί εκείνη την ημέρα, θα είναι γεμάτος ο χώρος. Θα τους καλέσουμε όλους, ηθοποιούς και φίλους. Ευτυχώς, που γίνονται και τέτοιου είδους εκδηλώσεις από καλλιτέχνες, μήπως και τελειώσει αυτό το έργο για το οποίο αγωνίζομαι είκοσι χρόνια! Δεν είναι απαραίτητο να είναι μόνο ηθοποιοί ή μόνο τραγουδιστές! Εγώ το αποκάλεσα “Σπίτι του Ηθοποιού” γιατί είμαι ηθοποιός, ας το ονομάσουμε “Σπίτι του Καλλιτέχνη” και ας ανήκει σε όλους! Να τελειώσει επιτέλους και να λειτουργήσει για τους ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στον πολιτισμό».

[espressonews.gr]