Η Κρήτη 4ος καλύτερος παραθαλάσσιος προορισμός στην Ευρώπη


Την 4η θέση μεταξύ των 20 καλύτερων Ευρωπαικών προορισμών παραθαλάσσιου τουρισμού, καταλαμβάνει η Κρήτη , σύμφωνα με τον TripAdvisor.com, που είναι ο παγκοσμίως μεγαλύτερος ταξιδιωτικός ιστότοπος με εκατομμύρια επισκέπτες καθημερινά.


Τις τρείς προηγούμενες θέσεις καταλαμβάνουν 1) Νίκαια της Γαλλίας,2) Σαντορίνη και 3) Κέρκυρα, ενώ ειδικά για την Κρήτη στο σχόλιο του TripAdvisor αναφέρονται τα εξής:
«Παρά το γεγονός ότι η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί στην Ελλάδα, η δημοτικότητά του έχει καταφέρει να συμβαδίσει με αυτό , αλλά προκάλεσε κάποιο συνωστισμό στις Ανατολικές ακτές της. Όσοι επιχειρούν να πάνε Δυτικά και Νότια θα βρούν αμόλυντες παρθένες παραλίες, χαμηλών τόνων θέρετρα και 300 ημέρες ηλιοφάνειας να απολαύσουν κάθε χρόνο. ”
Ο σχετικός κατάλογος για το 2011 αναρτήθηκε πρόσφατα στην ιστοσελίδα του TripAdvisor όπου προσφεύγουν εκατομμύρια χρήστες από ολόκληρο τον πλανήτη, προκειμένου να επιλέξουν τον τόπο των διακοπών τους διαβάζοντας -αλλά και καταχωρώντας- κριτικές για παραθεριστικούς ανά την υφήλιο τόπους, ξενοδοχεία, επίπεδο υπηρεσιών, κατάσταση μνημείων, τοπικές αγορές, κουζίνα κτλ.

Ο κατάλογος με τους top20 Ευρωπαικούς παραθαλάσσιους προορισμούς διακοπών

1. Νίκαια, Γαλλία
2. Σαντορίνη, Ελλάδα
3. Κέρκυρα, Ελλάδα
4. Κρήτη, Ελλάδα
5. Τενερίφη, Ισπανία
6. Μαρμπέλα, Ισπανία
7. Μύκονος, Ελλάδα
8. Μαγιόρκα, Ισπανία
9. Μάλαγα, Ισπανία
10. Νέρτζα, Ισπανία
11. Ίμπιζα, Ισπανία
12. Κόστα Μπράβα, Ισπανία
13. Κάνες, Γαλλία
14. Μεντόν, Γαλλία
15. Λάγος, Πορτογαλία
16. 6αν Τροπέ, Γαλλία
17. Αμάλφι, Ιταλία
18. Ιταλική Ριβιέρα, Ιταλία
19. Ρόδος, Ελλάδα
20. Μπράιτον, Αγγλία

flashnews.gr

ΣΧΟΛΙΟ

Αυτό να το δουν οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Παπανδρέου κλπ ωστε να γίνουν δυο-τρια βασικά έργα όπως ο ΒΟΑΚ ;;