Διοργάνωση : Δήμος Χανίων, οι Κοινωφελής Επιχειρήσεις Χανίων και Ελ. Βενιζέλου, η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Χανίων και το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης

Τόπος : Θέατρο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΗΣΙΔΗΣ

14 & 15/4/2011

Ώρα : 20.00

Είσοδος : ελεύθερη

Στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας που διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων, οι Κοινωφελής Επιχειρήσεις Χανίων και Ελ. Βενιζέλου, η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Χανίων και το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, το 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων παρουσιάζει την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Απριλίου 2011, στο Θέατρο “Δημήτρης Βλησίδης”, ώρα 20.00, ένα Αφιέρωμα στον : Federico Garcia Lorca.

Παρουσιάζονται αποσπάσματα από τα έργα :
«Δον Περλιμπλίν και Μπελίσα»
Η ιστορία του γάμου ενός ηλικιωμένου άντρα και μίας πανέμορφης νέας γυναίκας, η σύγκρουση ανάμεσα στον πνευματικό και τον σαρκικό έρωτα, η δυστυχία του ανεκπλήρωτου…-
«Ματωμένος Γάμος»
Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε τρεις φάσεις : αρραβώνες , γάμος, θάνατος.
Το έργο είναι πολλά περισσότερα από μια ατυχή ιστορία αγάπης ή πάθους. Είναι η προαιώνια κτήση του πάθους στην ψυχή μας σαν μέσο απόδρασης από την ευθύνη για την ίδια τη ζωή μας…η μικρότητά μας μπροστά στο μεγαλείο της εγκράτειας και της σοφρωσύνης. Μα πάνω από όλα, πέρα από κάθε τι, είναι η Αγάπη.
«Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα»
Το σπίτι της χήρας Μπερνάντα Άλμπα με τις πέντε κόρες της ζει μέσα στο απόλυτο πένθος. Ο θάνατος του Πατέρα Αφέντη σηματοδοτεί την εγκαθίδρυση της εξουσίας της πάνω στις πέντε κόρες, ορίζοντας οκτάχρονο θρήνο : ο αέρας του δρόμου να μην μπει στο σπίτι.
Το τελευταίο έργο που έγραψε ο Λόρκα μοιάζει να αντικαθρεφτίζει τις δύο όψεις του φρανκικού καθεστώτος : ο τύρρανος, οι υποταγμένοι, οι ανυπότακτοι.

Συμμετέχουν οι μαθητές της Β΄τάξης:
1.Δέσποινα Βαρδάκη
2.Γιώργος Βουντουράκης
3.Στέλιος Ζαχαριουδάκης
4.Νίκη Κερανάκη
5.Τασιάννα Κεχράκου
6.Δέσποινα Κουτσογιαννάκη
7.Μαρία Λέκκα
8.Χριστίνα Λυμπίκη
9.Κωνσταντίνα Μανουσάκη
10.Γιώργος Μηλιαράκης
11.Δημήτρης Μινωτάκης
12.Ισμήνη Μπαμπουνάκη
13.Μαρία Μπολιουδάκη
14.Αθηνά Μποτωνάκη
15.Γωγώ Παπαδάκη
16.Μαριτίνα Παπαδάκη
17.Αντωνία Πάτα
18.Ηρακλής Πατεράκης
19.Εύη Πετρουλάκη
20.Νίκος Πιρπινάκης
21.Άγγελος Πλαγεράς
22.Μαριάννα Σταμπολάκη
23.Χρυσούλα Σταμπολάκη
24.Ραφαέλα Σταυρουλάκη
25.Αντρέας Τερζιδάκης
26.Τζανουδάκης Χάρης
27.Χαρά Φρουδάκη
Υπεύθυνη καθηγήτρια : Άρτεμις Σερδάκη