Νίκος Ανδρουλάκης Στης μνήμης το κλαδί
Οι εκδόσεις Μετρονόμος έχουν τη χαρά να σας παρουσιάσουν τη νέα δισκογραφική δουλειά του Νίκου Ανδρουλάκη με τίτλο «Στης μνήμης το κλαδί». Δώδεκα καινούργια τραγούδια σε μουσική και ερμηνεία του ίδιου, στίχους της Χαρούλας Βερίγου και ένα σε στίχους παραδοσιακούς.
Ήχοι και ρυθμοί που «ακουμπούν» στην παράδοση, κλείνουν μέσα τους μοναδικές και πολύτιμες εικόνες της καρδιάς και μας οδηγούν στα μονοπάτια του έρωτα, της αγάπης, της ζωής…
Οι μουσικοί που παίζουν στο δίσκο: Γιάννης Παπαζαχαριάκης: κιθάρες (ακουστική, 12χορδη) – κιθαρόνι και ενορχήστρωση, Γιώργος Κατσίκας: τύμπανα, Γιώργος Τζανέτος: κρουστά, Μίμης Ντούτσουλης: μπάσο, Χρήστος Περτσινίδης: ηλεκτρική κιθάρα, Διονύσης Κορνηλάκης: κρητική λύρα, Πάνος Δημητρακόπουλος: κανονάκι, Νίκος Κιάκος: βιολί, Νίκος Κατσίκης: μπουζούκι – λαούτο – μπαγλαμά, Βαγγέλης Παπαναστασίου: κλαρίνο – φλογέρες και Ντίνος Χατζηιορδάνου: ακορντεόν, «αγγίζουν» με ιδιαίτερη αγάπη τα τραγούδια και μας μεταδίδουν την αίσθηση του μουσικού μας πολιτισμού. Θέλουμε τα τραγούδια να μείνουν στη μνήμη σας και να σας ακολουθούν παντού… Kαλή ακρόαση.
NΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
Ο τραγουδιστής Νίκος Ανδρουλάκης γιός του λυράρη Μανώλη Ανδρουλάκη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αβδού Ηρακλείου. Η δισκογραφική του πορεία ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 και στο διάστημα αυτό έχει παρουσιάσει έξι προσωπικούς δίσκους: Ένα φεγγάρι δρόμος (1995), Μυθικά καράβια (1997), Τα Τιμαλφή (2001), Ένα κομμάτι ουρανό (2003), Λαλήματα Ονείρου (2007), Στης μνήμης το κλαδί (2011). Έχει συμμετάσχει σε αρκετές δισκογραφικές δουλειές:
Κρητών Έπος, Ζωγραφιές και Χρώματα, Μουσική Άνοιξη, Σαν έρθουν μάνα οι φίλοι μου, Τραγούδια του έρωτα και της θάλασσας No2, Στο νότο έρωτας φυσά, Με το τραγούδι σε καλώ, Καλοκαιρινός αέρας, Carmina Graeka, κ.ά.
Έχει συνεργαστεί με συνθέτες και στιχουργούς: Γιάννης Μαρκόπουλος, Χριστόδουλος Χάλαρης, Λίνος Κόκοτος, Γιώργος Σταυριανός, Μιχάλης Τρανουδάκης, Σαράντης Κασσάρας, Ηλίας Κατσούλης, Παντελής Θαλασσινός, Γιώργος Δεσποτίδης, Γιάννης Νικολάου, Γιώργος Αρσενίδης, Αντώνης Πετράτος, Θανάσης Νικόπουλος, Γιώργης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Τζουανόπουλος, Χαρούλα Βερίγου, Γιάννης Παξιμαδάκης κ.ά., καθώς και με καλλιτέχνες κρητικής μουσικής: Γιώργος Καλομοίρης, Χαράλαμπος Γαργανουράκης, Μιχάλης Αλεφαντινός, Μανώλης Ανδρουλάκης, Μιχ. & Αντ. Φραγκιαδάκης, Νίκος Καραβιράκης, σε επίπεδο συναυλιών και δισκογραφίας.
Από τις παρέες με τους αγαπημένους φίλους του στην Κρήτη, βρέθηκε να τραγουδά στο Ηρώδειο το 1988, το 2004 και το 2005, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 1994, σε μεγάλα θέατρα της Ευρώπης , στο DOMINION του Λονδίνου(1988), στο PALAIS DE BEAUX-ARTS των Βρυξελλών(Μάρτιος 1992), στο Παττίχειο Θέατρο στην Κύπρο(Οκτώβριος 1992), και σε όλες σχεδόν της πόλεις της Ελλάδας με τον Γιάννη Μαρκόπουλο, στο Καλλιμάρμαρο στάδιο το 2001 για τα 60 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης, με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, στην μουσική σκηνή ΄ΖΟΟΜ΄ στην Πλάκα (Φεβρουάριος 2002) με τον κορυφαίο λαϊκό τραγουδιστή Δημήτρη Μητροπάνο, αλλά και στα αφιερώματα, στον Νίκο Ξυλούρη, στο θέατρο Λυκαβηττού (Ιούλιος 2002), και στο Ποδηλατοδρόμιο(ΟΑΚΑ) (Φεβρουάριος 2010 Από το 1998 μέχρι και σήμερα έχει πραγματοποιήσει πλήθος εμφανίσεων σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και συναυλίες σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας.
www.nikosandroulakis.gr
ΧΑΡΟΥΛΑ ΒΕΡΙΓΟΥ
Γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Οι ρίζες της είναι στο Οροπέδιο Λασιθίου. Ανάμεσα στη Δίκτη και τη Σελένα μεγάλωσε, κορφές που ακόμη και τώρα φεγγοβολούν και φωτίζουν τη δική της αλήθεια για να μη χαθεί στα σύγχρονα σκοτάδια. Το 1991 και το 1996, τιμήθηκε από το Πνευματικό & Πολιτιστικό κέντρο του δήμου Αγίου Νικολάου Κρήτης, για την συμμετοχή της σε διαγωνισμούς, με έργα παιδικής λογοτεχνίας και θεατρικού λόγου. Το Νοέμβριο (1996), κυκλοφόρησε το βιβλίο της με τίτλο: «Ιστορίες για φεγγάρια», από τις εκδόσεις «΄Εψιλον».
Τον Σεπτέμβριο (2010), η Κρητική Εστία, τίμησε την συμμετοχή της, στον διαγωνισμό Ποίησης, Μαντινάδας και Πεζού λόγου, με δυο διακρίσεις.
Δισκογραφικά έχει συνεργαστεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Γιάννη Νικολάου. Ζει στην Κέρκυρα και εργάζεται στον Οργανισμό Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, και όπως λέει η ίδια: «Θαυμάζω το φως και αγωνίζομαι να μάθω τα παιδιά και τα παιδιά μου να διεκδικούν τον αμύθητο θησαυρό της Ζωής και του Έρωτα, κρατώντας το νου ελεύθερο… Όταν κλείνω τα μάτια ταξιδεύω πάντα πίσω απ΄ τον καιρό και ψάχνω σημάδια στη μοναξιά, στις αναμνήσεις και στα κόκκινα μήλα του Λασιθιώτικου κάμπου…»