Ο Μπενίνι πρωταγωνιστής στη νέα ταινία του Κουστουρίτσα!

Ο Ρομπέρτο Μπενίνι και ο Εμίρ Κουστουρίτσα έδωσαν τα χέρια.
Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ιταλός ηθοποιός, που έμεινε στην ιστορία της μεγάλης οθόνης από την κορυφαία ταινία του «Η ζωή είναι ωραία», αποδέχθηκε την πρόταση του διάσημου Σερβοβόσνιου σκηνοθέτη Εμίρ Κουστουρίτσα και θα είναι ο πρωταγωνιστής στη νέα του ταινία.

Το καλό νέο διέρρευσε από τον ίδιο τον Κουστουρίτσα, που ήρθε προχθές στην Ελλάδα μέσω Ιταλίας για να δώσει τρεις προγραμματισμένες συναυλίες, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και Αθηνών με την περίφημη μπάντα του, The No Smoking Orchestra.

Ο σκηνοθέτης του «Καιρού των Τσιγγάνων» και του «Underground» ήταν σφίγγα και δεν θέλησε να πει κάτι περισσότερο γι’ αυτή τη συνεργασία.

Από έγκυρους κινηματογραφικούς κύκλους διέρρευσε ότι και η νέα κινηματογραφική δουλειά του θα είναι κοινωνικοπολιτικού χαρακτήρα.

Όσον αφορά τις συναυλίες του Εμίρ Κουστουρίτσα στη συμπρωτεύουσα και στην Αθήνα, παρά τα έντονα πανκ και ροκ στοιχεία τους εξελίχθηκαν σε βαλκανικό πανηγύρι, με πολλά στοιχεία διονυσιακής λατρείας.

Όταν έσβησαν τα φώτα και ο Κουστουρίτσα βγήκε από αυτήν την ατμόσφαιρα του τρελού γλεντιού, ζήτησε να φάει κάτι νηστίσιμο, αφού – όπως έγινε γνωστό – βαφτίστηκε Χριστιανός και το νέο του όνομα είναι Νεμάνια. Πιστός, λοιπόν, στις αρχές της Χριστιανικής θρησκείας τηρεί τη νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής.

[espressonews.gr]