Εξελέγη πρόεδρος της ΕΦΕΠΑΕ ο κος Ευάγγελος Σπανουδάκης

Ομόφωνα εξελέγη στη συνεδρίαση της 30-3-2011 Πρόεδρος της ΕΦΕΠΑΕ (του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα) ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων και της Αναπτυξιακής Κρήτης κ. Ευάγγελος Σπανουδάκης…., με Αντιπρόεδρο τον κ. Θωμά Φωκίων Αλγιανάκογλου, Προέδρου ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ και με Γραμματέα τον κ. Νικ. Τσαούτο, Προέδρου ΑΕΔΕΠ και Αντιπροέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος.

Ο ΕΦΕΠΑΕ είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, η οποία συστήθηκε για την εκτέλεση του έργου «Διαχείριση Κρατικών Ενισχύσεων του ΕΠΑΕ, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν. 3614/07 και το Π.Δ. 98/96», έχει έδρα την Αθήνα και καλύπτει γεωγραφικά όλη τη χώρα. Τα 200 έμπειρα στελέχη των εταίρων βρίσκονται κοντά στον επιχειρηματία, τον ενημερώνουν για τις επενδυτικές Δράσεις του προγράμματος και τον υποστηρίζουν συνεχώς στην υλοποίηση των επενδύσεων που χρηματοδοτούνται από αυτό.

Επίσης, μέσω ειδικής Σύμβασης που έχει υπογραφεί με την Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδας, ο ΕΦΕΠΑΕ έχει εξασφαλίσει 220 σημεία προβολής των Δράσεων και υποβολής προτάσεων από τους υποψηφίους. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν 44 Επιμελητήρια και 13 άλλοι φορείς, σε όλη τη χώρα, που επίσης αποτελούν σημεία ενημέρωσης και υποδοχής προτάσεων.

Οι Δράσεις που διαχειρίζεται ο ΕΦΕΠΑΕ αφορούν ενισχύσεις για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων ή τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των υφιστάμενων επιχειρήσεων, κυρίως ΜΜΕ. Καλύπτουν τους παρακάτω τομείς οικονομικής δραστηριότητας:

  • Ενέργεια
  • Μεταποίηση
  • Εμπόριο / Υπηρεσίες
  • Τουρισμό

καθώς και δράσεις Κατάρτισης με πεδίο εφαρμογής τους τομείς αυτούς.

[agonaskritis.gr]