Σε Δυτική Τάφρο (!!) και Καστέλι τελικά ο Αγροτικός Αύγουστος

Κόντρες μεταξύ των νέων Καλλικρατικών Δήμων για τον ποιος θα φιλοξενήσει τον «Αγροτικό Αύγουστο» 2011 μετά την ολοκλήρωση της διεξαγωγής τους στο Δήμο Χανίων.  

Έντονο ενδιαφέρον για τη φιλοξενία της διοργάνωσης είχαν εκδηλώσει τις προηγούμενες ημέρες οι Δήμοι Κισσάμου που και τα τρία προηγούμενα χρόνια υποδέχονταν την διοργάνωση μετά την ολοκλήρωσή της στα Χανιά, αλλά και για πρώτη φορά οι δήμοι Κανδάνου-Σελίνου και Πλατανιά.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε εχθές το πρωί στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων υπό τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη, εν μέσω αντεγκλήσεων και διαξιφισμών οι Δήμοι Πλατανιά και Πελεκάνου δήλωσαν την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν όχι μόνο από την κούρσα της διεκδίκησης της έκθεσης αλλά και από την συνδιοργάνωσή της. Από την πλευρά του δήμου Πλατανιά υπήρξαν δηλώσεις πως αποσύρεται από τη διεκδίκηση του Αγροτικού Αύγουστου προκειμένου να μην υπάρξει πολυδιάσπαση και συνεπακόλουθα υποβάθμιση της, ενώ παρότι οι εκπρόσωποι του Δήμου, ανέφεραν πως ο δήμος Πλατανιά θα κάνει ότι μπορεί για να συμβάλει στην επιτυχία της διοργάνωσης, αφέθηκε ανοιχτό και το ενδεχόμενο διοργάνωσης μιας μεγάλης διοργάνωσης ή παράλληλων εκδηλώσεων για την προώθηση των τοπικών προϊόντων στον Πλατανιά.

Αν κάτι δεν αλλάξει τις επόμενες ημέρες – καθώς επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί μια οριστική απόφαση από τη χθεσινή σύσκεψη – η έκθεση θα πραγματοποιηθεί αρχικά στο Δήμο Χανίων και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Καστέλι, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με βασικό διοργανωτή τον νέο Καλλικρατικό Δήμο Χανίων και συνδιοργανωτή την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και άλλους τοπικούς φορείς.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΘΗΚΕ

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, για πρώτη φορά στην Δυτική Τάφρο καθώς από πέρσι είχαν εκφραστεί πολλές ενστάσεις για τη φιλοξενία της στο χώρο του Ενετικού Λιμανιού. Tο δεύτερο δεκαήμερο του μήνα θα μεταφερθεί στο Καστέλι και το πρώτο και δεύτερο δεκαήμερο του Οκτώβρη – πιθανότατα – θα ταξιδέψει στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Σ.Μ. – Γ.Β.
με στοιχεία απο το blog Sadetrepese