Οι Κρητικοί πολεμούν με… υγραεριοκίνηση τις τιμές – φωτιά της βενζίνης

Η ολοένα και αυξανόμενη τιμή της βενζίνης στρέφει τους οδηγούς στην εύρεση εναλλακτικών μορφών ενέργειας προκειμένου να κινήσουν τα αυτοκίνητα τους.


Οι Ηρακλειώτες που βλέπουν την τιμή της βενζίνης να πλησιάζει επικίνδυνα τα 2 ευρώ αρχίζουν να αναζητούν συνεργεία μετατροπής του βενζινοκινητήρα τους σε υγραεριοκινητήρα.

Το CretePlus βρέθηκε στο συνεργείο «Λιναρδάκης – Τζανάκης» που ασχολείται με μετατροπές του κινητήρα και εδρεύει στο Γάζι και μίλησε με τους μηχανικούς για αυτή την εναλλακτική μορφή ενέργειας.

«Το ενδιαφέρον για την μετατροπή του κινητήρα συνεχώς αυξάνεται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Λιναρδάκης και συμπλήρωσε ότι ο κυριότερος λόγος που οι ενδιαφερόμενοι θέλουν να κάνουν αυτή την μετατροπή είναι η υψηλή τιμή της βενζίνης.

Το υγραέριο έχει κινήσει το ενδιαφέρον κυρίως σε όσους διαθέτουν αυτοκίνητο από 1600 κυβικά και πάνω καθώς τα οφέλη είναι περισσότερα όπως είναι φυσικό.

Μάλιστα, όπως δήλωσε στο CretePlus ο κ. Λιναρδάκης η απόδοση ενός υγραεριοκινητήρα είναι σχεδόν 40-50% καλύτερη από έναν βενζινοκινητήρα ενώ θεωρείται και περισσότερο οικολογικό καθώς το αυτοκίνητο εκπέμπει λιγότερους ρύπους στην ατμόσφαιρα.

Οι τιμές για την μετατροπή ποικίλουν ανάλογα με το αυτοκίνητο όμως η απόσβεση γίνεται σύντομα καθώς, όπως τονίζουν στο CretePlus οι ειδικοί, αν βάζαμε υγραέριο με τα ίδια χρήματα που θα βάζαμε βενζίνη θα είχαμε διπλάσια χιλιόμετρα να διανύσουμε…

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι κι εκείνοι που παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν τα οφέλη της μετατροπής συνεχίζουν να είναι επιφυλακτικοί καθώς εκφράζουν τους φόβους τους για την ασφάλεια τους αφού το υγραέριο θεωρείται περισσότερο εύφλεκτο από την βενζίνη. «Έρχονται πολλοί και μας εκφράζουν αυτόν τον προβληματισμό αλλά δεν πρέπει να φοβόμαστε το υγραέριο. Μπορούμε να πούμε ότι είναι ασφαλέστερο και από την βενζίνη. Απλά σκεφτείτε ότι το ντεπόζιτο της βενζίνης είναι από πλαστικό και το ντεπόζιτο του υγραερίου είναι σιδερένιο με 3 χιλιοστά πάχος», απαντάει ο μηχανικός.

Για όσους προβληματίζονται για το που θα βρίσκουν να βάζουν υγραέριο δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας καθώς όλο και περισσότερα βενζινάδικα φροντίζουν να εφοδιαστούν με υγραέριο βλέποντας την ζήτηση να αυξάνεται συνεχώς .

[creteplus.gr]