Αγωγή στο “Πρώτο Θέμα” από Παπακωνσταντίνου

Δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”,  καταγγέλλει τον υπουργό οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ότι προέβη σε ευνοϊκές ρυθμίσεις προς τον επιχειρηματία Γιάννη Ραπτόπουλο ιδιοκτήτη της Express service.

Ο κ Ραπτόπουλος  φέρεται να οφείλει στην εφορία και στο ΙΚΑ συνολικά τουλάχιστον 70 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο υπουργός Οικονομικών με δυο αποφάσεις του τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο του 2010 έκανε άρση των δεσμεύσεων του 50% των καταθέσεών του, με την αιτιολογία πως θα πρέπει να του δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσει τις δραστηριότητές του και να ανταποκριθεί στις φορολογικές και λοιπές υποχρεώσεις του.

 

“Ο υπουργός Οικονομικών -αναφέρει το δημοσίευμα- στις 22/1/2010 αίρει το μέτρο της δέσμευσης του 50% των καταθέσεων και λογαριασμών του κ. Ραπτόπουλου για διάστημα έξι μηνών μέχρι τις 15/6/2010”. Η εφημερίδα, αναφέρει επίσης ότι, αμέσως μετά ανανεώθηκε για έξι ακόμη μήνες.

 

Ο υπουργός Οικονομικών σε δισέλιδη ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει το δημοσίευμα “ψευδές” και προαναγγέλλει ότι θα καταθέσει αγωγή κατά της εφημερίδος. Επίσης, αναφέρει πως τις τελευταίες εβδομάδες ο εκδότης του “Πρώτου Θέματος” του έχει στείλει δυο εξώδικα με αφορμή τον έλεγχο που κάνει το ΣΔΟΕ στις υποθέσεις του κ. Αναστασιάδη.

 

Ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτηρίζει μάλιστα αυτή την πρακτική, πρωτοφανή προσπάθεια εκφοβισμού και παρακώλυσης της έρευνας και τονίζει ακόμη, ότι οι δυο αποφάσεις αφορούν την ατομική επιχείρηση του ιδιοκτήτη και όχι την Express service. Μάλιστα αναφέρει ότι η εταιρεία του κ. Ραπτόπουλου οφείλει συνολικά 13,6 εκατ. ευρώ και όχι 70 εκατ. που αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ το ελληνικό δημόσιο, του οφείλει από επιστροφή ΦΠΑ 27 εκατομμύρια ευρώ.

 

“Το υποτιθέμενο ‘ρεπορτάζ’ της εφημερίδας -τονίζει η ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών- δημοσιεύει εσκεμμένα αποσπασματικές πληροφορίες αποκρύπτοντας ουσιαστικά στοιχεία, παραποιώντας και διαστρεβλώνοντας τα, παρέχοντας εν τέλει ψευδείς πληροφορίες, προκειμένου να συκοφαντήσει και να δημιουργήσει εντυπώσεις. Οι αποφάσεις αφορούν στην ατομική επιχείρηση του Ιωάννη Ραπτόπουλου και όχι στην ανώνυμη εταιρεία Express service ΑΕ, όπως αναφέρει το δημοσίευμα”.

 

Μετά την απάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου, η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” στην ηλεκτρονική της σελίδα αναφέρει ότι προκύπτουν ερωτηματικά για το κατά πόσον ο κ. Παπακωνσταντίνου συναινεί με την συμπεριφορά του στη φοροδιαφυγή, που όπως λέει ο επιχειρηματίας, έχει κάνει επάγγελμα.

 

“Εδώ και λίγους μήνες ο κ. Ραπτόπουλος επιχειρεί την πτώχευση της καταχρεωμένης Express service περνώντας περιουσιακά στοιχεία και σημαντικές δουλειές με το δημόσιο στην προσωπική εταιρεία Ιωάννης Π. Ραπτόπουλος Τεχνική εξυπηρέτηση αυτοκινήτων” σημειώνεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.

 

Ο υπουργός Οικονομικών πάντως, στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως δεν έγινε καμία ρύθμιση από το ελληνικό δημόσιο στην Express service που είναι υπό πτώχευση υποστηρίζοντας: “Σε καμία περίπτωση δεν υπογράφηκε άρση μέτρων σε υπό πτώχευση εταιρεία”.

 

Ο επιχειρηματίας κ. Ραπτόπουλος, δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι μετά από δικαστικό αγώνα που έκανε, πέτυχε στο δικαστήριο των ευρωπαϊκών κοινοτήτων τελεσίδικη απόφαση, η οποία τον δικαιώνει και υποχρεώνει το ελληνικό δημόσιο να του επιστρέψει ποσά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία έχει πληρώσει ο ίδιος ως ΦΠΑ. “Η όλη υπόθεση βρίσκεται αυτή την στιγμή στο στάδιο του συμψηφισμού ή και της επιστροφής χρημάτων ανάλογα με την έκβαση του ελέγχου, που διενεργείται στην επιχείρησή μας” επισημαίνει ο δικηγόρος του κ. Ραπτόπουλου.

[2810.gr]