Η Υπουργός ..παρακαλάει τους δικαιούχους να λάβουν 2,2 δις ευρώ

Έκκληση στους δικαιούχους αγρότες της ενιαίας ενίσχυσης του 2010 να υποβάλουν εντός του Μαΐου, όπως προβλέπει η κοινοτική νομοθεσία, τις αιτήσεις καθώς και όλα τα στοιχεία του ΟΣΔΕ για την πληρωμή των φετινών κοινοτικών ενισχύσεων, που ανέρχονται σε 2,2 δισ. ευρώ, απηύθυνε η…υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή.
Η υπουργός προειδοποιεί ότι δεν θα δοθεί παράταση στις προθεσμίες και ότι όποιος αγρότης δεν υποβάλει δήλωση δεν θα πάρει τα χρήματα.

Ξεκαθάρισε ότι, χωρίς την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων μέχρι την προβλεπόμενη ημερομηνία, δεν θα είναι δυνατή η πληρωμή των ενισχύσεων και για αυτό τον λόγο κάλεσε τους δικαιούχους που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποβολή των αιτήσεων να προσέλθουν άμεσα και σε συνεργασία με τα περιφερειακά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και με τις οργανώσεις αγροτών να το πράξουν.
Όπως είπε η κ. Μπατζελή, είναι απαραίτητο «να διευκρινιστεί στους δικαιούχους με κύρια απασχόληση τη γεωργία και με δικαιώματα μέχρι 10.000 ευρώ, ότι το ποσό για το κόστος ενεργοποίησης των δικαιωμάτων του 2010, το οποίο θα τους καταβληθεί από το κράτος, ανέρχεται σε 70 ευρώ περιλαμβανομένου ΦΠΑ και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να καταβάλλεται μεγαλύτερο ποσό από τους δικαιούχους ενιαίας ενίσχυσης στους φορείς υποβοήθησης».

Όπως ανέφερε, το ίδιο ισχύει και για τους «δικαιούχους συνταξιούχους του ΟΓΑ με δικαιώματα μέχρι 5.000 ευρώ».

[greece-salonika.blogspot.com]