Ντέρμπι στο “Καραϊσκάκης”

Ο δεύτερος γύρος στα πλέι οφ, ξεκινάει σήμερα με δύο καθοριστικές αναμετρήσεις. Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στο “Καραϊσκάκης” και Άρης-ΑΕΚ στο “Κλ. Βικελίδης

Τα φώτα πέφτουν στο γήπεδο «Καραϊσκάκης» όπου οι δύο βασικοί αντίπαλοι για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης και της συμμετοχής στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ λίγες μέρες μετά την πρώτη τους κόντρα στην Τούμπα και πλέον τα δεδομένα είναι διαφορετικά.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» απέκτησε προβάδισμα τριών βαθμών στην κορυφή των αγώνων κατάταξης μετά την επικράτηση επί των «ερυθρόλευκων» την περασμένη Κυριακή και πλέον πηγαίνει με άλλο αέρα στην έδρα του αντιπάλου του. Οι «ασπρόμαυροι» θα κυνηγήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα με το οποίο θα παραμείνουν σε θέση ισχύος στο κυνήγι για το εισιτήριο προς τα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Από την άλλη πλευρά για τους Πειραιώτες η νίκη αποτελεί μονόδρομο καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα απομακρυνθούν ακόμη περισσότερο από τον τελευταίο στόχο που τους έχει απομείνει στην τρέχουσα σεζόν.

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» εξάλλου τα δύο αουτσάιντερ για τη δεύτερη θέση, Άρης και ΑΕΚ παίζουν τα ρέστα τους. Οι γηπεδούχοι μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση και χρειάζονται το τρίποντο προκειμένου έστω να αποφύγουν την τελευταία θέση που σημαίνει ότι θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους στο Γιουρόπα Λιγκ από τον Ιούλιο.

Στην αντίπερα όχθη η «Ενωση» θέλει να κάνει το δύο στα δύο απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης για να συνεχίσει να ελπίζει ότι θα κόψει πρώτη το νήμα στα πλέι οφ, ενόψει των δύο τελευταίων αγωνιστικών. Πιο αναλυτικά:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ (16:45-ΝΕΤ)

Χαρακτήρα τελικού ειδικά για τους γηπεδούχους έχει η αναμέτρηση στο γήπεδο «Καραϊσκάκης». Οι «ερυθρόλευκοι» μετά την ήττα στην Τούμπα έχασαν το αβαντάζ με το οποίο είχαν ξεκινήσει στους αγώνες κατάταξης και πλέον παίζουν τα ρέστα τους αναφορικά με τον τελευταίο στόχο που τους έχει απομείνει στην τρέχουσα σεζόν. Η νίκη για την ομάδα του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς αποτελεί μονόδρομο προκειμένου να «πιάσει» τον αντίπαλο της στην κορυφή των αγώνων κατάταξης και να έχει τη δυνατότητα να τα παίξει όλα για όλα στην συνέχεια στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Στην αντίπερα όχθη, ο ΠΑΟΚ με τον αέρα των τριών βαθμών στην κορυφή των πλέι οφ, πηγαίνει στο γήπεδο «Καραϊσκάκης» με πρώτο στόχο να πάρει το τρίποντο με το οποίο ουσιαστικά θα βρεθεί μία ανάσα από την κατάκτηση της δεύτερης θέσης και της συμμετοχής στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «ασπρόμαυροι» πάντως και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διατηρήσουν το προβάδισμα που έχουν αποκτήσει στους αγώνες κατάταξης.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς για τους γηπεδούχους δεν υπολογίζει τους Ζεβλάκοφ, Ζαϊρί, Ντάτολο, Ντιόγο και Στολτίδη και ο Φερνάντο Σάντος για τους φιλοξενούμενους τους Σαβίνι και Κριστιάνο.

Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Γιώργος Δαλούκας του συνδέσμου Θεσσαλίας. Βοηθοί του θα είναι οι Χρήστος Ακρίβος και Χρήστος Μπαλτάς του συνδέσμου Αχαϊας και τέταρτος διαιτητής ο Μιχάλης Τσινιάρης του συνδέσμου Αθήνας.

Στο παιχνίδι που είχε διεξαχθεί στο γήπεδο «Καραϊσκάκης» για την 19η αγωνιστική (24 Ιανουαρίου), ο ΠΑΟΚ νίκησε με 1-0 τον Ολυμπιακό με σκόρερ τον Εντίνιο(20′).

ΑΡΗΣ -AEK (19:00-ΣΚΑΪ)

Τις τελευταίες τους ελπίδες για τη δεύτερη θέση, παίζουν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» οι δύο αντίπαλοι. Ο Άρης μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ θέλει να πετύχει τη δεύτερη νίκη του στους αγώνες κατάταξης καθώς στόχος του είναι να αποφύγει και την τελευταία θέση που σημαίνει ότι θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο Γιουρόπα Λιγκ από τον Ιούλιο.

Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ έχοντας σπάσει το ρόδι στους αγώνες κατάταξης, πλέον θα επιδιώξει να φτάσει στο δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο κόντρα στον Άρη με το οποίο θα παραμείνει στο κυνήγι του δεύτερου εισιτηρίου για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ για τους γηπεδούχους δεν υπολογίζει Κάλβο, Κάμπορα, Νέτο, Λαμπριάκο, Βανγκέλι και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς για τους φιλοξενούμενους τους Γιάχιτς, Καφέ, Σάχα.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Τάσος Κάκος του συνδέσμου Κέρκυρας. Βοηθοί του θα είναι οι Κωνσταντίνος Δάλλας και Δημήτρης Τάτσης του συνδέσμου Ηπείρου και τέταρτος διαιτητής ο Κωνσταντίνος Παπασταμάτης του συνδέσμου Αθήνας.

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (8η αγωνιστική-25 Οκτωβρίου) οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1 με τον Αμπρέου να ανοίγει το σκορ για τους Θεσσαλονικείς (5′) και τον Σκόκο να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα (48′).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 3 αγώνες)

2.ΠΑΟΚ 10

3.Ολυμπιακός 7

4.ΑΕΚ 5

5.Αρης 3

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ

5η αγωνιστική-Κυριακή 16 Μαϊου

Ολυμπιακός-Άρης (19:00 -ΝΕΤ)

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (21:15-NOVA)

6η αγωνιστική-Τετάρτη 19 Μαΐου

ΑΕΚ-Ολυμπιακός (21:15 -NOVA)

Άρης-ΠΑΟΚ (21:15 -ΣΚΑΪ)
XX