ΕΘΝΙΚΗ : Οι 30 του Ρεχάγκελ!

Ο Οτο Ρεχάγκελ ανακοίνωσε τους 25+5 παίκτες για το Μουντιάλ και όπως αναμενόταν έχει στις επιλογές του τον Σάκη Πρίττα του Άρη, ενώ πήρε και τον Στέλιο Μαλεζά του ΠΑΟΚ. Μετά την Ελβετία θα κοπούν δύο για να μείνει το ρόστερ των 23 παικτών για τη Ν. Αφρική. Στην 30αδα και οι Μήτρογλου, Μανωλάς, Χριστοδουλόπουλος, Γκαλίτσιος και Μαρίνος.

Οι 25 παίκτες που δήλωσε στη ΦΙΦΑ η ΕΠΟ κατόπιν των επιλογών του Γερμανού τεχνικού:

Μιχάλης Σηφάκης, Αλέξης Τζόρβας, Κώστας Χαλκιάς, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Λουκάς Βύντρα, Βαγγέλης Μόρας, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Σωτήρης Κυργιάκος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Βασίλης Τοροσίδης, Νίκος Σπυρόπουλος, Κώστας Κατσουράνης, Αλέξανδρος Τζιόλης, Γιώργος Καραγκούνης, Σωτήρης Νίνης, Άγγελος Χαριστέας, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Παντελής Καπετάνος, Φάνης Γκέκας, Γιώργος Σαμαράς, Γρηγόρης Μάκος, Χρήστος Πατσατζόγλου, Στέλιος Μαλεζάς, Σάκης Πρίττας, Γιώργος Τζαβέλλας.

Η ομάδα θα αναχωρήσει για την Ελβετία στις 21 Μαΐου και θα αντιμετωπίσει στις 25 του μηνός τη Βόρειο Κορέα και την Παραγουάη στις 2 Ιουνίου. Την 1η Ιουνίου ο Ότο Ρεχάγκελ θα ανακοινώσει την τελική 23μελη αποστολή, ενώ αν προκύψει κάποιος τραυματισμός, τότε με τη σύμφωνη γνώμη της FIFA μπορεί να αντικατασταθεί μέχρι την έναρξη του Μουντιάλ.

Δήλωση στο σάιτ της ΕΠΟ για την κλήση του στην Εθνική έκανε ο Σάκης Πρίττας:

«Η πιθανότητα να κληθώ στην Εθνική υπήρχε στην άκρη του μυαλού μου, επειδή άκουγα ότι το τεχνικό επιτελείο παρακολουθεί αγώνες της ομάδας μου. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτή την εξέλιξη. Ηταν ένα όνειρο ζωής. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς τους ποδοσφαιριστές να αγωνιζόμαστε με το εθνόσημο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας που με επέλεξε, όπως επίσης τον προπονητή μου στον Αρη, ο οποίος με βοήθησε στη φετινή σεζόν να βελτιώσω την απόδοσή μου».

Ο Στέλιος Μαλεζάς σε δηλώσεις του στο olaPAOK.gr τόνισε ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του και ότι θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να βρεθεί στην 23άδα που θα ταξιδέψει για τη Νότια Αφρική. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, εμφανώς ικανοποιημένος από την πρόσκληση του Ότο Ρεχάγκελ να πάρει μέρος στην προετοιμασία που θα γίνει στην Ελβετία, τόνισε: «Η πρόσκληση κατ’ αρχήν είναι τιμητική για εμένα. Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο να βρεθώ στην τελική επιλογή, αλλά θα κάνω τα πάντα για να το καταφέρω. Πιστεύω στις δυνατότητες μου και ελπίζω ότι θα είμαι στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση τόσο στα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος των πλέι οφ, όσο και στη διάρκεια της προετοιμασίας της Εθνικής».

nooz.gr