Αντιιμπεριαλιστική συνάντηση με πορεία στη Σούδα

Πορεία στη Βάση της Σούδας θα γίνει στις 20 Μαρτίου, στο πλαίσιο της διήμερης αντιιμπεριαλιστικής συνάντησης, που οργανώνουν στις 19 και 20 Μαρτίου η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης.

Πρόκειται για συνάντηση κινημάτων ειρήνης από τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στα Χανιά, το Σάββατο  19 Μάρτη, 10 το πρωί. Στο πλαίσιο της συνάντησης, στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, θα κάνει παρέμβαση ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, βουλευτής Θανάσης Παφίλης.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν αντιπροσωπίες από 11 χώρες των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής: Αίγυπτος, Βουλγαρία, Ιράν, Ισραήλ, Κροατία, Κύπρος, Λίβανος, Παλαιστίνη, Σερβία, Συρία και Τουρκία.
Σε ανακοίνωσή τους ‘καλoύν τον λαό και τη νεολαία του νησιού να καταδικάσουν την άγρια καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων, σε βάρος των διαδηλωτών στην περιοχή μας και κάθε εμπλοκή της χώρας μας στα νέα ιμπεριαλιστικά ΝΑΤΟϊκά σχέδια κατά των λαών της περιοχής.
Να απαιτήσουν να κλείσει η Βάση της Σούδας. Καμία διευκόλυνση μέσω των λιμανιών και αεροδρομίων της χώρας μας ή μέσω κάθε άλλου τρόπου. Να γυρίσουν πίσω τα ελληνικά πλοία και στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων. Να δηλώσουν μαζικό και δυναμικό «παρών» στην παγκρήτια αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στην ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή Βάση της Σούδας στα Χανιά, την Κυριακή 20 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, από την πλατεία Δημοτικής Αγοράς των Χανίων’.