Σύλλογος φίλων Μουσείου φυσικής ιστορίας Κρήτης

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Επιστολή απέστειλε σήμερα στα ΜΜΕ ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, ανακοινώνοντας την επανίδρυση του συλλόγου τους. Ενός συλλόγου που κυρίαρχο χαρακτηριστικό του είναι η ανάδειξη και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Κρήτης και τη συμβολή του στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας.

Ο Σύλλογος “Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης” είναι ένας μη κερδοσκοπικός φορέας με σκοπό την υποστήριξη και την ενίσχυση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και των δραστηριοτήτων του.

Μέλη του μπορούν να γίνουν Έλληνες και Αλλοδαποί, συμπληρώνοντας την αίτηση εγγραφής και υποβάλλοντάς την μαζί με το ποσό της ετήσιας συνδρομής στην υποδοχή του εκθεσιακού χώρου του ΜΦΙΚ (Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου-Κόλπος Δερματά, Τ.Κ. 712 02, Ηράκλειο, Κρήτη) κατά τις ώρες λειτουργίας του (Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-15:00 και Σαββατοκύριακο 10:00-16:00).

Στην εν λόγω επιστολή περιλαμβάνεται και το πρόγραμμα εκδηλώσεων των προσεχή εβδομάδων, έως και το καλοκαίρι που παρουσιάζει αξιόλογο ενδιαφέρον.

Ακολούθως το κείμενο της επιστολής:

«Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την επανίδρυση του Συλλόγου με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ».  Ο σύλλογος δραστηριοποιείται για να στηρίξει τις προσπάθειες του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΜΦΙΚ) και ιδίως να συμβάλει στις προσπάθειες για τη μελέτη και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Κρήτης, στη προβολή της φυσικής ιστορίας του τόπου μας και στην αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης της τοπικής κοινωνίας.

Με σεβασμό στην αξιόλογη μέχρι σήμερα διαδρομή του ΜΦΙΚ και τη συμβολή του στη προβολή του τόπου μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο θα συνδράμουμε στις προσπάθειές του για την ανάδειξη και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Κρήτης και τη συμβολή του στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας. Εκφράζουμε την επιθυμία μας να συμβάλλουμε ο καθένας ξεχωριστά, με την κοινωνική ευαισθησία και την εμπειρία του, αλλά και ως σύνολο, με κοινή και συντονισμένη δράση, σ αυτήν τη προσπάθεια. Μπορούμε να πετύχομε αυτούς τους στόχους και να βοηθήσομε κυρίως με τη δική σας συμμετοχή ως μέλη του Συλλόγου.

Στην ιστοσελίδα μας  http://nhmcfriendsgr.weebly.com/ θα βρείτε πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις δραστηριότητες που προγραμματίζομε για το πρώτο 6μηνο του 2011 και σας καλούμε να συμμετάσχετε.

30/3/2011: Ομιλία του Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ) Δρ  Μωϋσή Μυλωνά την 19.00 στην αίθουσα προβολών της έκθεσης του ΜΦΙΚ, στη Λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου (παραλιακή Ηρακλείου),με θέμα  «Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Το όνειρο που μπορεί να γίνει εφιάλτης”».

17/4/2011: Επίσκεψη με ξενάγηση στο εντυπωσιακό σπήλαιο Σφεντόνη στα Ζωνιανά και περιήγηση σε γεωλογικούς σχηματισμούς στο γαιοπάρκο του Ψηλορείτη με συνοδούς ερευνητές του ΜΦΙΚ.

22/5/2010: Εκδρομή στο φυσικό πάρκο του Γιούχτα για να γνωρίσομε τη σπάνια άγρια χλωρίδα και πανίδα του τόπου μας με συνοδούς ερευνητές του ΜΦΙΚ.

5/6/2011: Έκθεση ερασιτεχνικού φωτογραφικού υλικού από τις εκδρομές από μικρούς και μεγάλους για την ημέρα περιβάλλοντος στο χώρο της έκθεσης του ΜΦΙΚ, στη Λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου (παραλιακή Ηρακλείου), και βράβευση κατά κατηγορία.

Μέλη του ερασιτεχνικού φωτογραφικού ομίλου f-zero και του ΜΦΙΚ θα καθοδηγήσουν τους συμμετέχοντες στη λήψη φωτογραφιών κατά τη διάρκεια των εκδρομών. Οι επιστήμονες ερευνητές του ΜΦΙΚ θα δώσουν μια πολύ επιμελημένη ενημέρωσ
η, πολύ χρήσιμη για όλους
».

Με τιμή,
ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Πρόεδρος:        Νίκος Ροδιτάκης
Αντιπρόεδρος:   Κατερίνα Βορεάδου
Γραμματέας:     Γιώργος Σμπώκος
Ταμίας:            Καίτη Μανασσάκη
Μέλη:              Ιάσμη Στάθη
Μαρίνος Κριτσωτάκης
Μαρία Κασωτάκη

[Κρητική φωνή]