Σε 20ήμερη απεργία κατέρχονται τα πληρώματα της British Airways

Σε πρωτοφανούς κλίμακας απεργιακή κινητοποίηση κατέρχονται τα πληρώματα της British Airways. Το ιπτάμενο προσωπικό του βρετανικού αερομεταφορέα θα απεργήσει συνολικά 20 ημέρες το Μάιο και τον Ιούνιο, κλιμακώνοντας τη σύγκρουση με τη διοίκηση σχετικά με τις μεταβολές στους μισθούς και τις εργασικές συνθήκες.

Το συνδικάτο Unite του ιπτάμενου προσωπικού της British Airways ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τα πληρώματα καμπίνας θα απεργήσουν το Μάιο στις 18-22 και 24-28, στις 30 Μαΐου έως 3 Ιουνίου και στις 5-9 Ιουνίου.

Η απεργιακή κινητοποίηση επτά ημερών που πραγματοποίησαν τον Μάρτιο τα πληρώματα καμπίνας κόστισε στην British Airways 65,8 εκατ. δολάρια.

Η νέα, πρωτοφανής σε κλίμακα, απεργία που ανακοινώθηκε για τον Μάιο και τον Ιούνιο είναι το τρίτο κύμα κινητοποιήσεων από τα πληρώματα καμπίνας της British Airways φέτος.

Το συνδικάτο Unite αντιδρά στο «πάγωμα» των μισθών για το 2010, στην υπαγωγή 3.000 εργαζομένων σε καθεστώς ημιαπασχόλησης και στη μείωση του αριθμού του ιπτάμενου προσωπικού στης πτήσεις μακράς διαρκείας. Η διοίκηση αναφέρει ότι οι προωθούμενες αλλαγές είναι αναγκαίες λόγω μείωσης της επιβατικής κίνησης στη δίνη της οικονομικής κρίσης.

[protothema.gr]