Ο Πέτρος Βαγιόπουλος για τον Μανώλη Ρασούλη

Οπως ακούσαμε πριν απο λίγο στη ραδιοφωνική εκπομπή του Γιάννη Τζουανόπουου, στο Δεύτερο πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο συνθέτης Πέτρος Βαγιόπουλος είπε ότι  ο Μανώλης Ρασούλης ανέβηκε απο την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη το πρωί της Παρασκευής.

Σήμερα όταν πήγαν να τον δουν στο διαμέρισμα του, τον είδαν να “κοιμάται”. Τελικά διαπίστωσαν ότι είχε πεθάνει…

 

Οπως είπε ακόμα ο επι χρόνια συνεργάτης του, δεν φαινόταν να είχε κάποιο πρόβλημα υγείας ή κάποιο άλλο πρόβλημα να τον απασχολεί. Μαζι συνεργάστηκαν για πρώτη φορα στη δεκαετία 1980 με τον δίσκο “Εσυ κι αν γίνεις υπουργός εγω θα σ’αγαπάω” (σημ. ένα δίσκο που συμμετείχε τραγουδώντας και η αδερφή του Μανώλη Ρασούλη, Ανθή Κουφουδάκη).

Στη συνέχεια κυκλοφόρησαν τον δίσκο “Πότε Βούδας πότε Κούδας” που έμελλε να γίνει μεγάλη επιτυχία. Λίγοι θα γνωρίζουν ότι βοήθησε πολυ σε αυτο, το Χανιώτικο σχήμα που αργότερα ονομάστηκε “Οκτάβα” αφου το τραγούδι αυτο έγινε επιτυχία αρκετά χρόνια μετα την κυκλοφορία του, μετα απο την ένταξη του στο πετυχημένο τότε πρόγραμμα στο “Κρα- Κρα” (σήμερα Ταμπακαριά)  ένα χώρο που ο Μανώλης Ρασούλης είχε εμφανιστεί πολλές φορές το διάστημα 1991-’94, με την ευθύνη και μεσολάβηση του καλού του φίλου Κώστα Δήμου.
Ο Πέτρος Βαγιόπουλος είπε ακόμα ότι μαζι με τον Μ.Ρασούλη κυκλοφόρησαν 8 μεγάλους δίσκους, ο τελευταίος ήταν το 2000 το “Τι γυρεύεις μεσ’την Κίνα Τζάκυ Τσαν” ενω πιοι πρόσφατα έδωσαν ένα τραγούδι στον Γιώργο Μαργαρίτη, το “Εγκλημα και τιμωρία”.

Γ.Β.