Το βιβλίο για τη ζωή της Βίκυς Μοσχολιού.

Η Αρετή Γκόρντον ήταν στενή φίλη της Βίκυς Μοσχολιού για πολλά χρόνια και μέσα από το βιβλίο της περιγράφει την τραγουδίστρια όπως εκείνη την έζησε.

“Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας της είχε αποκτήσει μεγάλη οικονομική άνεση και μεγάλη ακίνητη περιουσία. Από τις αρχές της καριέρας της είχε αναλάβει τα πάντα για την οικογένειά της .

Συντηρούσε ηλικιωμένους ανθρώπους, ξένους και συμμετείχε σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Και τα έκανε όλα αυτά από αγάπη, χωρίς ποτέ να περιμένει τίποτα για τον εαυτό της.

Η Βίκυ είχε πει για τον έρωτα: “Το να υπάρχει ένας άνθρωπος καλός πλάι σου είναι μεγάλη δουλειά -πλησιάζεις την τελειότητα πια με όλα τα άλλα που έχεις!”

Προσευχόταν δυο και τρεις φορές τη μέρα, ακόμα και όταν ήταν άρρωστη. Δεν υπήρξε μέρα που να άφησε την προσευχή της, πάντα πριν από το πρωινό της και την “Παράκληση” στην Παναγία που διάβαζε κάθε απόγευμα” δήλωσε η Αρετή Γκόρντον και συνέχισε αναφερόμενη στις τελευταίες στιγμές της στο πλευρό της μεγάλης λαϊκής τραγουδίστριας :

“Έμεινα μόνη με τη Βίκυ. Είχαν βγάλει αρκετή ώρα πριν τη μάσκα με το οξυγόνο κι έμενε μόνο ο μικρός σωλήνας στη μύτη. Προσπαθούσα να χαμογελάω για να νομίζει ότι όλα πάνε καλά. Ήταν γυρισμένη προς το μέρος μου. Συνεχώς αισθανόμουν να με κοιτάζει. Ήταν τόσο γαλήνια!”

Στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο Γιώργος Τσάμπρας, αφιέρωσε την εκπομπή του την Κυριακή το μεσημέρι στο βιβλίο, με συνέντευξη απο τη συγγραφέα και σπάνιες ζωντανές ηχογραφήσεις της Βίκυς Μοσχολιού.