Κον-Μπεντίτ: Ο Σαρκοζί εκβίασε τον Παπανδρέου για τη γαλλική βοήθεια

Το Παρίσι εξάρτησε τη γαλλική βοήθεια προς την Ελλάδα από την τήρηση εκ μέρους της Αθήνας των συμβολαίων για αγορές στρατιωτικού εξοπλισμού, δήλωσε σήμερα ο ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον – Μπεντίτ, κατηγορώντας ευθέως τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί ότι άσκησε πίεση στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Δεν παρέλειψε μάλιστα να ”πετάξει” υπονοούμενα για τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Παρίσι, ο Κον – Μπεντίτ είπε χαρακτηριστικά πως “είναι απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο οι Μέρκελ και Σαρκοζί αυτού του κόσμου συμπεριφέρονται σε έναν Ελληνα πρωθυπουργό”.

Ο ηγέτης των Πρασίνων του Ευρωκοινοβουλίου μίλησε με λεπτομέρειες για το ‘παρασκήνιο’ της βοήθειας. “Τελευταία, ο κ. Παπανδρέου ο οποίος ήταν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, πέρασε από το Παρίσι. Στο Παρίσι, υπάρχει ένας κάποιος κ. Φιγιόν και ένας κάποιος κ. Σαρκοζί.

Τους συνάντησε. Ο κ. Φιγιόν και ο κ. Σαρκοζί είπαν στον κ. Παπανδρέου, ‘θα αποδεσμεύσουμε ποσά για να σας βοηθήσουμε, όμως πρέπει να συνεχίσετε να πληρώνετε τα συμβόλαια για εξοπλισμούς που έχουμε μαζί σας, τα οποία είχε υπογράψει η κυβέρνηση Καραμανλή’.

Αυτούς τους τρεις μήνες, υποχρεώσαμε την Ελλάδα να επικυρώσει συμβόλαια για εξοπλισμούς ύψους πολλών δισεκατομμυρίων. Υπάρχουν γαλλικές φρεγάτες που πρέπει να αγοράσουν οι Έλληνες –2,5 δισεκατομμύρια–, υπάρχουν ελικόπτερα, υπάρχουν αεροπλάνα, υπάρχουν γερμανικά υποβρύχια”.

Ο Κον – Μπεντίτ διαβεβαίωσε ότι συναντήθηκε με τον Ελληνα πρωθυπουργό στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα, καθώς γνωρίζονται από παλιά.

[Reporter.gr]

ΣΧΟΛΙΟ ΧΝ+Μ

Που να περιμένεις τέοιο σχόλιο απο ένα πρώην σύντροφο του Μάη του ’68 κύριε Παπανδρέου …